Koko Suomi leipoo: Othello-lauta, Tiia

koko_suomi_leipoo_s8_eps8_taidonnäyte_tehtävä_tiia_02_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kahdeksannessa jaksossa luodaan lautapelejä.

Lime-kookos levykakkupohja (2 pellillistä)

  • 10 kpl kananmunaa
  • 3,75 dl sokeria
  • 2,5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2,5 dl perunajauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 7 kpl Limeä (kuori)
  • 4 rkl kookoshiutaleita

Limemarinoidut kiivit

  • (samat 7 kpl kuin pohjassa) limeä (mehu)
  • 10-12 kpl kiiviä
  • 2 tl vaahterasiirappia

Paahdettu valkosuklaa

  • 2 levyä valkosuklaa levyä

Kookosmousse

  • 6 dl vispikermaa
  • 500 g tuorejuusto/mascarponea
  • 2,5 dl kookoshiutaleita

Paahdettu kookoslastu

  • 1 pss kookoslastuja

Kookos-voikreemi

  • 600 g voita
  • 15 dl tomusokeria
  • 3 rkl maitoa
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • Lisäksi
  • Sokerimassat
  • 150 g valkoinen
  • 750 g musta
  • 150 g vihreä
  • 0,5 dl maissitärkkelystä
  • Elintarvikevärejä (tumman vihreä ja musta)
  • 4 tl CMC-jauhe

Valmistusohje

LIME_KOOKOSLEVYKAKKUPOHJA: (3 kertaa 28x38 cm levyjä) Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Vaahdota sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta limejen kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet muna-sokerivaahdon joukkoon siivilän läpi. Kaada kahdelle pellille. Paista kiertoilmalla 200–225 asteessa noin 7 minuuttia.

LIMEMARINOIDUT KIIVIT: Purista limeistä mehut kulhoon ja pilko kiivit pieniksi kuutioiksi. Sekoita keskenään ja lisää vaahterasiirappi. Anna maustua vähintään 15 min jääkaapissa. Kun valmiit à laita siivilään kuivumaan, mutta säilytä limemehu kostutukseen.

PAAHDETTU VALKOSUKLAA: Pilko valkosuklaata pienemmäksi rouheeksi. Laita 150 asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi, sekoita välillä.

KOOKOSMOUSSE: Vispaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita kookoshiutaleet tuorejuuston kanssa sekaisin, ja lisää lopuksi vaahdotettu vispikerma.

PAAHDETTU KOOKOSLASTU: Paahda pannulla keskilämmöllä noin 4–6 minuuttia, kunnes kullanruskeita. Pilko pienemmäksi rouheeksi. Jäähdytä ennen täyttöä.

KOOKOS-VOIKREEMI: Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää lopuksi pieni tilkka maitoa. Mausta kookoshiutaleilla.

KAKUN KASAAMINEN: Leikkaa pohjat niin, että yhdestä pellillisestä muodostuu 1,5 levyä. Keskikerrokseen tulee siis kaksi puolikasta levykakkua vierekkäin. Laita levykakkupohja pohjalle, kostuta ylijääneellä limemehulla. Levitä reunoille pursottaen ohut vana voikreemiä. Lisää kookosmoussea tasainen kerros kaikkialle. Levittele puolet kiiveistä ja puolet paahdetuista kookoshiutaleista tasaisesti. Toista edelliset toiseen kertaan ja päälle. Lisää viimeinen kokonainen kakkukerros. Tee pienet kolot pitkiin päätyihin pelimerkkejä varten. Kuorruta voikreemillä ja laita kovettumaan. Tee kovettumisen aikana pelimerkit.

VIIMEISTELY: Kakkuun tulee sokerimassasta päällyste koko pelilaudalle, keskelle vihreää johon muodostetaan painamalla 8x8 tasainen ruudukko (noin 3x3 cm ruutuja). Reunat päällystetään mustalla sokerimassalla.

PELIMERKIT: Pelimerkkeihin tulee 150 g valkoista ja 150 g mustaa sokerimassaa. Sekoita kumpaankin väriin CMC-jauhetta hyvin 2 tl/ väri. Kauli ohut (n. 2 mm) valkoinen sokerimassalevy, levitä pullasudilla minimaalinen ripaus vettä tasaisesti levylle. Lisää tämän jälkeen yhtä ohueksi kaulittu musta sokerimassalevy valkoisen päälle. Kauli kevyesti, jotta levyt tarttuvat toisiinsa. Anna kuivua hetken. Stanssaa levystä noin 2-3 cm halkaisijaltaan olevia pelimerkkejä mahdollisimman monta.


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.