Koko Suomi leipoo: Inkan Kukkaistytön unelma
Koko Suomi leipoo -sarjan yhdeksännessä jaksossa taidonnäytteessä leipurit tekevät kakun, joka kuorrutetaan keväiseksi kukkakedoksi.
Kakkupohjat
- (tästä määrästä tulee 3 kakkupohjaa)
- 5 valkuaista
- 2,5dl sokeria
- 4dl riisimuroja
Voikreemi
- 200g pehmeää Valio voita
- 4dl tomusokeria
- 1 rkl viinimarjojen mehua
- 1 vaniljatanko
- 1dl punaisia viinimarjoja
Lemon curd
- 1 sitruuna
- 2dl tomusokeria
- 1 kananmuna
- 50g Valio voita
Täyte
- 500g punaisia viinimarjoja
- 200g Valio maustamaton tuorejuusto
- 1dl tomusokeria
- 100g valkosuklaata
- 4dl Valio vispikermaa
- 1dl tomusokeria
- 4 liivatelehteä
Koristeet/kuorrutus
- 4 dl Valio vispikermaa
- 4 dl Valion Oddly Good kasvirasvasekoitetta
- 2 dl tomusokeria
- pastavärejä: punainen, keltainen, violetti, valkoinen, vihreä
Valmistusohje
KAKKUPOHJAT: Vatkaa 5 valkuaista kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeri ja murot sekaisin ja lisää valkuaisvaahtoon. Vatkaa vielä noin 2min. Vuoraa 3x20cm irtopohjavuoat leivinpaperilla ja öljyä ne. Paista tasalämpöisessä uunissa 125 asteessa 1-1,5h keskitason alapuolella. Jäähdytä ennen täyttöä.
VOIKREEMI: Vaahdota voi. Lisää tomusokeri pienissä erissä. Sekoita mehu ja vaniljatangon siemenet. Lisää lopuksi viinimarjat varovasti sekoittaen.
LEMON CURD: Raasta sitruunan keltainen kuori. Halkaise sitruuna ja purista siitä mehu (0,5dl). Sekoita kattilassa mehu, sokeri, kuoriraaste ja kananmuna. Keitä kunnes sakenee. Ota kattila liedeltä ja lisää voi. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä.
TÄYTE: Laita liivatteet likoamaan. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Survo punaviinimarjat tehosekoittimessa. Siivilöi siemenet pois. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto tomusokerin kanssa. Lisää siihen sula suklaa ja sulatettu liivate sekä viinimarjasurvos. Sekoita lopuksi kerma joukkoon.
KAKUN TÄYTTÄMINEN JA KORISTELU: Täytä kakku kahdella täytevälillä niin, että reunalle pursotat ohuesti voikreemiä ja sisäpuolelle levität ensin lemon curdia ja sitten moussen. Vie jääkaappiin hetkeksi.
Koristus/kuorrute: Vatkaa 4dl vispikermaa ja 1dl tomusokeria kuorrutteeksi. Levitä tasaiseksi kakun päälle. Vatkaa kasvirasvasekoitetta 4x1dl (erivärisiä) kukkien tekoa varten. Koristele kakku ruusuilla ja erilaisilla kukilla kermaa käyttäen. Kukkia tulee olla paljon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"