Koko Suomi leipoo: Inkan Omppusumppi
Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Inkan elokuva: Koskemattomat
Tuulihattutaikina
- 50g Valio voita
- 1,5dl vettä
- 1dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 3 kananmunaa
- 0,5tl leivinjauhetta
Karamellisoidut omenat
- 1 iso omena (ida red), kuori ja viipaloi
- 0,5dl sokeria
- 15g Valio voita
Vaniljavaahto
- 1dl Valio vispikermaa
- 1 vaniljatanko
- 100g mascarpone tuorejuustoa
- 1dl tomusokeria
Vaniljainen kastike
- 1 keltuainen
- 0,3dl sokeria
- 0,3dl Valio kuohukermaa
- 0,3rkl vaniljasokeria
- 0,5 rkl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
Marenki
- 1 valkuainen
- 0,8dl sokeria
Valmistusohje
TUULIHATUT: Kiehauta voi ja vesi teräskattilassa. Sekoita jauhot puukauhalla niin, että taikinasta tulee tasainen ja kiinteä. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen sähkövatkaimella. Lisää lopuksi leivinjauhe. Laita seos pursotuspussiin ja pursota leivinpaperille tuulihatut pyöreäksi kiekuraksi. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 20min. Älä avaa uunia paiston aikana. Jäähdytä tuulihatut ja täytä täytteillä.
VANILIJAINEN KASTIKE: Sekoita täyteainekset paksupohjaiseen kattilaan, kiehauta koko ajan sekoittaen, kunnes paksuuntuu. Laita kylmään jäähtymään.
KARAMELLISOIDUT OMENAT: Sulata sokeri paistinpannulla, lisää voi ja paista omenat voisokeri-seoksessa, niin että ne ruskistuvat
VANILIJAVAAHTO: Vatkaa kerma, vaniljatangon siemenet ja puolet tomusokerista kovaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto tomusokerin kanssa ja lisää se kermavaahdon sekaan.
Leikkaa tuulihattuihin viilto ja täytä. Ensin vaniljainen kastike, toiseksi vaniljavaahto ja viimeiseksi karamellisoidut omenat. Paina tuulihattu sievästi kiinni.
MARENKI: Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes marenki on kiiltävän valkoista ja siinä pysyy muoto. Levitä tuulihattujen päälle ja polta kauniin ruskeaksi polttimella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa