Mainos

Koko Suomi leipoo: Inkan Omppusumppi

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps4_5260
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Inkan elokuva: Koskemattomat

Tuulihattutaikina

  • 50g Valio voita
  • 1,5dl vettä
  • 1dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 0,5tl leivinjauhetta

Karamellisoidut omenat

  • 1 iso omena (ida red), kuori ja viipaloi
  • 0,5dl sokeria
  • 15g Valio voita

Vaniljavaahto

  • 1dl Valio vispikermaa
  • 1 vaniljatanko
  • 100g mascarpone tuorejuustoa
  • 1dl tomusokeria

Vaniljainen kastike

  • 1 keltuainen
  • 0,3dl sokeria
  • 0,3dl Valio kuohukermaa
  • 0,3rkl vaniljasokeria
  • 0,5 rkl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja

Marenki

  • 1 valkuainen
  • 0,8dl sokeria

Valmistusohje

TUULIHATUT: Kiehauta voi ja vesi teräskattilassa. Sekoita jauhot puukauhalla niin, että taikinasta tulee tasainen ja kiinteä. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen sähkövatkaimella. Lisää lopuksi leivinjauhe. Laita seos pursotuspussiin ja pursota leivinpaperille tuulihatut pyöreäksi kiekuraksi. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 20min. Älä avaa uunia paiston aikana. Jäähdytä tuulihatut ja täytä täytteillä.

VANILIJAINEN KASTIKE: Sekoita täyteainekset paksupohjaiseen kattilaan, kiehauta koko ajan sekoittaen, kunnes paksuuntuu. Laita kylmään jäähtymään.

KARAMELLISOIDUT OMENAT: Sulata sokeri paistinpannulla, lisää voi ja paista omenat voisokeri-seoksessa, niin että ne ruskistuvat

VANILIJAVAAHTO: Vatkaa kerma, vaniljatangon siemenet ja puolet tomusokerista kovaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto tomusokerin kanssa ja lisää se kermavaahdon sekaan.

Leikkaa tuulihattuihin viilto ja täytä. Ensin vaniljainen kastike, toiseksi vaniljavaahto ja viimeiseksi karamellisoidut omenat. Paina tuulihattu sievästi kiinni.

MARENKI: Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes marenki on kiiltävän valkoista ja siinä pysyy muoto. Levitä tuulihattujen päälle ja polta kauniin ruskeaksi polttimella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!