POHJA: Lämmitä uuni 180 astetta. Aloita paahtamalla kaurahiutaleita kuivalla kuumalla pannulla, kunnes saavat paahteisen värin. Jäähdytä. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä taikinaan. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle jauhotetuin käsin. Esipaista pohjaa uunissa noin 10min ajan.
VANILJAKIISSELI: Vatkaa sekaisin munankeltuaiset, sokerit ja maissitärkkelys. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet maidon sekaan. Lämmitä maito lähes kiehuvaksi. Lisää 1/3 maidosta muna-sokeriseokseen samalla vatkaten. Kaada yhdistetty muna-maitoseos takaisin kattilaan lopun maidon kanssa. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää suola. Jäähdytä välillä sekoittaen kuoren muodostumisen välttämiseksi.
PIIRAKKA: Kuori omenat. Viipaloi ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä. Levitä jäähtynyt kiisseli esipaistetun pohjan päälle. Lado kiisselin päälle omenat lomittain. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista n. 30min uuni keskitasolla.
KAURAMURU: Paahda kaurahiutaleet pannulla paahteisen värisiksi.Lisää voi ja hunaja pannulle ja anna paistua miedolla lämmöllä noin 5 min. Ripottele jäähtyneenä paistetun omenapiirakan päälle.
VANILJARANSKANKERMA: Sekoita ranskankerma ja vaniljasokeri keskenään. Irrota piirakka irtopohjavuoasta, kun se on hieman jäähtynyt. Siirrä varovasti tarjoilualustalle. Koristele. Tarjoa kylmän vaniljaranskankerman kanssa.