Koko Suomi leipoo: Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikat

Koko Suomi leipoo: Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikat
Sonja Lahtinen

Koko Suomi leipoo -ohjelman kymmenessä jaksossa teemana on aasialaiset maut.

Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikat

  • 50 g voi
  • 250 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl maitoa
  • 60 g vehnäjauhoja
  • 20 g maizenaa
  • 6 keltuaista
  • 1 rkl + 3 tl sitruunamehua
  • 6 valkuaista
  • 1/4 tl suolaa
  • 140 g sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

Koristeluun

  • 2 rkl tomusokeria

Yuzulumi-kiisseli

  • 1,25 dl Yuzumehua
  • 1,25 dl vettä
  • n. 80 g sokeria
  • 0,5 dl maissitärkkelystä
  • 3 dl vispikermaa

Marinoidut kirsikat

  • 1 dl vettä
  • 1 dl ruokosokeria
  • 1 limen kuori
  • 1 limen mehu
  • 3 tähtianista
  • 3-4 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 1 kanelitanko
  • 1 vaniljatanko
  • 1 l kirsikoita

Koristeluun

  • 100 g valkoista sokerimassaa
  • vaaleanpunainen tomuväri
  • 100 g tumma suklaa

Valmistusohje

JAPANILAINEN JUUSTOKAKKU, YUZULUMI JA MARINOIDUT KIRSIKAT:

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoan (20 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla.

Lämmitä voi, tuorejuusto ja maito kulhossa vesihauteessa. Sekoittele, kunnes seos on tasaista. Nosta jäähtymään. Yhdistä vehnäjauhot ja maissijauhot. Lisää ne (siivilöiden), sekä keltuaiset, 1 rkl sitruunamehua ja vaniljasokeri jäähtyneeseen tuorejuustoseokseen. Sekoittele, kunnes seos on tasaista.

Vaahdota valkuaiset kuohkeaksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää suola ja sitruunamehu. Vaahto on valmista kun nostaessasi vispilät vaahdosta, siihen jää terävä, alaspäin taipuva kärki. Kääntele tuorejuustoseos varovasti valkuaisvaahtoon. Kääntele pohjaa ja reunoja myöten niin, että ainekset sekoittuvat tasaisesti. Kaada taikinaseos varovasti vuokaan ja tasoittele pinta. Kaada kakkuvuokaa reilusti suurempaan vuokaan noin 2 cm korkeudelle kuumaa vettä. Nosta kakkuvuoka vesikylpyyn ja sitten koko systeemi uuniin.

Paista kakkua aluksi tunnin verran. Tässä vaiheessa pinta on vaaleanruskea. Avaa uuninluukkua hieman raolleen ja jatka paistamista 8-10 minuuttia. Tämän jälkeen sammuta uuni ja avaa uuninluukkua hieman lisää. Anna kakun olla uunissa vielä muutama minuutti.

Ota kakku uunista, irrota vuoan reunus ja reunan leivinpaperi. Anna kakun jäähtyä. Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.

Kakun paistuessa valmista yuzulumi ja marinoidut kirsikat.

YUZULUMI-KIISSELI: Laita kattilaan mehu, vesi, sokeri ja maissitärkkelys. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes se kiehahtaa. Säädä lieden lämpötilaa alhaisemmaksi ja jatka keittämistä (noin 3 minuuttia). Jäähdytä.

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Kääntele jäähtynyt kiisseli ja kermavaahto varovasti sekaisin, mausta tarvittaessa vielä sokerilla.

MARINOIDUT KIRSIKAT: Mit­taa kat­ti­laan so­ke­ri, vesi ja li­men mehu sekä kuo­ri ja kei­tä kun­nes seos on sii­rap­pi­mais­ta. Per­kaa ja pa­loit­te­le man­si­kat. Kaa­da sii­rap­pi man­si­koi­den pääl­le ja an­na maus­tua jää­kaa­pis­sa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!