Koko Suomi leipoo: Juustoinen siemennäkkäri ja mausteiset parmesaanipikkuleivät
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa leivottiin siemennäkkäreitä.
Juustoinen siemennäkkäri
- n. 60 g (1 dl) maissijauhoja
- ½ dl (n.30 g) auringonkukansiemeniä
- ½ dl (n. 35 g) pellavansiemeniä
- ½ dl (n. 30 g) seesamsiemeniä
- ¼ dl (n. 25 g) chia-siemeniä
- n. ½ tl juustokuminaa
- n. ½ tl rosmariinia, kuivattu
- ¾ tl suolaa
- n. 10 ml (n. ½ rkl) rypsiöljyä
- n. 150 ml omenamehua
- 20-30 g täyteläistä emmentaljuustoa
Viimeistely
- sormisuola
Mausteiset parmesaani-juustopikkuleivät
- 75 g voita
- 80 g (n. 1 ¼ dl) fariinisokeria
- 1 kpl kananmunan keltuainen
- n. 150 g (n. 2 ¼ dl) erikoishienovehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ½ tl muskottipähkinöitä
- ½ tl inkivääriä, kuivattu
- ½ tl neilikkaa, kuivattu
- ¼ tl maustepippuria
- 30 g tuorejuustoa
Viimeistely
- 1 kpl (taikinasta ylijäänyt) kananmunan valkuainen
- n. 50 g parmesaanijuustoraastetta
Inkiväärillä maustettu porkkana-appelsiinihilloke
- 150 g porkkanoita
- 1 kpl appelsiini (kokonainen)
- n. 80 ml appelsiinin mehu
- 1 kpl tähtianis
- Inkivääriä, tuore
- 50 g hillo-marmeladisokeria
Valmistusohje
JUUSTOINEN SIEMENNÄKKÄRI: Raasta juusto. Lämmitä omenamehu kiehumispisteeseen kattilassa tai mikrossa. Sekoita maissijauho, siemenet ja mausteet keskenään. Lisää rypsiöljy ja omenamehu kuivien aineiden joukkoon, sekoita. Lisää juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Anna tekeytyä hetken ajan. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle, laita toinen leivinpaperi päälle ja taputtele tai kaulitse tasaiseksi, ohueksi levyksi. Voit halutessasi ripotella päälle sormisuolaa. Paista noin 30 - 35 minuuttia 150 - 160 asteissa uunissa. Voit peittää leivinpaperilla, jotta pinta ei tummu liikaa. Leikkaa heti kuumana suorakaiteen mallisiksi paloiksi TAI anna jäähtyä ja murra paloiksi.
MAUSTEISET PARMESAANI-JUUSTOPIKKULEIVÄT: Sekoita voi ja fariinisokeri hyvin sekaisin. Lisää kananmunan keltuainen ja sekoita. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi tuorejuustoja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun tai muoviin ja nosta hetkeksi kylmään. Kaulitse taikina silikonimaton tai leivinpaperin päällä ohueksi levyksi, voitele kevyesti kananmunan valkuaisella ja levitä päälle parmesaaniraastetta. Laita taikinalevy hetkesi kylmään. Stanssaa haluamallasi piparkakkumuotilla/pyöreällä muotilla (halkaisija/korkeus noin 4 - 5 cm) paloja. Nosta uunipellille, leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa 8 – 10 minuuttia.
INKIVÄÄRILLÄ MAUSTETTU PORKKANA-APPELSIINIHILLOKE: Kuori ja viipaloi tai raasta porkkana. Kuori ja pilko toinen appelsiini, purista toisen appelsiinin mehu. Kuori ja pilko inkivääri. Laita porkkana, appelsiini, appelsiinin mehu, tähtianis ja inkivääri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Poista tähtianis ja soseuta tasaiseksi. Lisää hillo-marmeladisokeri ja keitä muutaman minuutin ajan. Jäähdytä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku