Koko Suomi leipoo: Kääretorttuleivokset
Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannessa jaksossa tehtävänä on leipoa lastenkutsuille.
Pohja
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2,5 dl perunajauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,5 tl leivinjauhetta
Kostutus
- 1 dl mehua
Täyte
- 2,5 dl vispikermaa
- 1 dl tuorejuustoa
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- Vadelmia
- 100g suklaata
Koristeet
- 100 g suklaata
- 1 dl pieniä vaahtokarkkeja
- 10 kpl tuoreita vadelmia
- 1 dl vispikermaa
- Sitruunamelissan lehtiä
Valmistusohje
POHJA: Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Paista pohja.
TÄYTE: Valmista täyte vaahdottamalla kerma ja sekoittamalla joukkoon muut aineet. Levitä täyte pohjan päälle ja ripottele pinnalle vadelmia sekä suklaasulaa. Kääri torttu rullalle.
KASAAMINEN: Leikkaa kääretorttu leivoksiksi. Koristele vispikermalla, suklaavaahtokarkeilla, vadelmilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku