Koko Suomi leipoo: Pikapullat
Julkaistu
Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannessa jaksossa tehtävänä on leipoa lastenkutsuille.
Taikina
- 2 ½ dl maitoa
- 8 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl sokeria
- 1 kananmuna
- ripaus suolaa
Voitelu
- Kananmuna
Täyte
- 2 dl sokeria
- 100 g voita
- 1 tl vaniljasokeria
Kuorrutekinuski
- 2 dl kermaa
- 2 dl sokeria
Koristeet
- Vaahtokarkkeja ja tuoreita vadelmia
Valmistusohje
OHJEET: Valmista pikapullataikina sekoittamalla kaikki ainekset. Kaulitse taikina ja levitä täytettä. Kääri rullalla ja leikkaa pulliksi.
Voitele kananmunalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Koristele kinuskilla, vadelmilla ja vaahtokarkeilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku