Koko Suomi leipoo: Kahvi-kinuskipavlovat
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden toisen jakson teemana oli kahvi.
Pohja
- 4 kpl valkuainen
- 2,5 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl sitruunamehua
- 2 tl maissitärkkelystä
- 2 tl pikakahvijauhetta
- leivinpaperin voiteluun rypsiöljyä 2 rkl
Täyte
- 1,5 dl vahvaa kahvia
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl täysmaitoa
- ¾ dl sokeria
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 kpl keltuainen
- 1,5 dl vispikermaa
Kahvikinuskikastike
- 1 dl vahvaa kahvia (2 kahvimitallista poroja, 1 kahvikupillinen vettä)
- 1 dl sokeria
- 1 dl kuohukermaa
Koristeluun
- 60 g pistaasipähkinöitä
Valmistusohje
Kuumenna uuni 120 asteeseen. Voitele vapaalla kädellä leivinpaperille öljyllä 10 pientä ympyrää. Aseta paperi uunipellille. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä, vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää, lisää vaniljasokeri ja sitruunamehu. Sihtaa joukkoon maissitärkkelys. Sekoita.
Hienonna halutessasi pikakahvijauhetta blenderissä. Lisää pikakahvijauhe valkuaisvaahdon sekaan. Sekoita. Lusikoi tai pursota marenkivaahto leivinpaperille voideltujen alueiden päälle. Tee reunoista korkeammat kuin keskiosasta. Paista uunin keskitasolla noin 40 min tai kunnes marenki on päältä rapeaa ja sisältä pehmeän vaahtomaista. Anna jäähtyä. Siirrä tarjoiluvadille. Valmista kahvikastike ja kahvitäyte pohjien paistuessa. Keitä vahva kahvi annostellen 6 mitallista kahvijauhetta / 3 kupillista vettä. Mittaa kattilaan kastikkeen kahvi ja sokeri. Keitä n. 15-20 minuuttia kunnes sokeri karamellisoituu. Lisää kerma, jatka keittämistä n. 10 minuuttia. Jäähdytä.
KIISSELI: Mittaa kattilaan maito, kahvi, sokeri ja maissitärkkelysjauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kiehua koko ajan sekoittaen 2 - 3 min. Nosta liedeltä. Mausta vaniljasokerilla. Jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Nostele kermavaahto jäähtyneen kiisselin sekaan. Lusikoi tai pursota täytettä marenkipohjille. Koristele kastikkeella ja pistaasipähkinöillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"