Mainos

Koko Suomi leipoo: Oton Mokka-unelmatrifle

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps5_5978
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan viidennessä jaksossa loihdittiin pikakahvilla maustettu jälkiruoka.

Mokkapohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 40 g Valio voita
  • 50 g tummaa suklaata
  • ½ dl hyvin vahvaa pikakahvista valmistettua kuumaa kahvia
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 rkl tummaa leivontakaakaota
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen

  • 1 dl Nescafé pikakahvista valmistettua vahvaa kahvia
  • 3 rkl Valio maitoa
  • 2 tl sokeria

Suklaa-mokkakeksit

  • 100 g Valio voita
  • 200 g fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 120 g tummaa suklaata rouhittuna
  • 4 rkl vahvaa Nescafé pikakahvijauheesta valmistettua kahvia

Appelsiini-creme patissiere

  • 3 dl Valio täysmaitoa
  • 3 keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl maizenaa
  • 2 rkl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl hienoksi raastettua luomu-appelsiinin kuorta
  • 2 dl Valio vispikermaa

Kahvi-kirsikkahilloke

  • 250 g kivettömiä pakastekirsikoita
  • 2 dl minihillosokeria
  • 2 rkl todella vahvaa Nescafé pikakahvijauheesta valmistettua kahvia
  • 1 tl vaniljasokeria

Mokkamarenkivoikreemi

  • 2 valkuaista
  • ½ dl vettä
  • 1 ¾ dl sokeria
  • 225 g huoneenlämpöistä Valio voita
  • 3 rkl todella vahvaa Nescafé pikakahvijauheesta valmistettua kahvia
  • Hieman punaista elintarvikeväriä.

Koristeluun

  • 1 ruukku vahvaa minttua (n. 20 kaunista lehteä)
  • 150 g tuoreita kirsikoita

Valmistusohje

MOKKAPOHJA: Laita uuni lämpenemään 210 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri todella kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa ja yhdistä kahvin kanssa. Sekoita suklaaseos munasokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi taikinan joukkoon ja kääntele tasaiseksi. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista n. 9-10 minuuttia.

Kumoa kääretortun tavoin sokeroidulle leivinpaperin päälle ja stanssaa jälkiruokakulhojen kokoisiksi ympyröiksi.

KOSTUTUS: Sekoita kahvin joukkoon maito ja sokerit ja kostuta pohjat.

SUKLAA-MOKKAKEKSIT: Vaahdota voi ja sokerit. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon kuivat aineet, suklaa ja kahvi. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele pieniksi palloiksi ja paina niitä hieman litteämmiksi. Laita keksit pellille (jätä leviämisvaraa). Paista 190-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

APPELSIINI-CREME PATISSIERE: Sekoita isossa kulhossa keskenään keltuaiset, sokeri, maizena ja vehnäjauho.  Kiehauta maito. Kaada maito keltuaisseokseen samalla koko ajan vispilällä sekoittaen. Kaada takaisin kattilaan. Kuumenna samalla koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehahtaa ja vispaa sitä samalla. Pienennä lämpöä ja jatka keittämistä vielä hetki. Jäähdytä. Mausta vaniljatahnalla ja -sokerilla sekä appelsiininkuorella. Siirrä jäähtymään jääkaappiin. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja kääntele jäähtyneen täytteen joukkoon.

KAHVI-KIRSIKKAHILLOKE: Laita kaikki ainekset kattilaan, kiehauta ja anna kiehua n. 5 minuuttia välillä sekoitellen. Siirrä jäähtymään.

MOKKAMARENKIVOIKREEMI: Kuumenna hyvin pienessä kattilassa vesi ja puolet sokerista. Sekoittele hiljalleen ruokalusikalla. Jätä seos liedelle miedolle lämmölle niin että sokeri sulaa. Vatkaa valkuaiset yleiskoneessa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon samalla vatkaten ½ dl sokeria. Jatka vatkaamista puoliteholla vielä muutama minuutti. Nosta vesisokeriseoksen lieden lämpötilaa ja kuumenna seosta (älä sekoita) 115 asteiseksi. Tarkkaile lämpötilaa lämpömittarin avulla. Kaada sokerivesi ohuena nauhana samalla hiljalleen vatkaten valkuaisvaahdon joukkoon. Jätä seos vatkautumaan 15 minuutiksi jotta se jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Nosta yleiskoneen teho melko kovalle ja lisää voi pieninä nokareina yksi kerrallaan. Lopuksi sekoita joukkoon kahvi. Sekoita tasaiseksi. Siirrä massa pussiin, jossa on tylla ja pursota leivinpaperin päälle kukkia. Siirrä kukat jähmettymään jääkaappiin.

KORISTELUUN: Kokoa jälkiruoat laittamalla kulhojen pohjalle appelsiinicremepatissierea, sen päälle kostutettu mokka-kakkulevy, sitten kirsikkahilloketta, sitten taas cremepatissierea jne. Yhteensä kolme kerrosta ja päällimmäiseksi kostutettu kakkulevy. Murustele joka väliin myös rapeita mokka-suklaakeksejä. Koristele jälkiruoat pursotetuilla kukilla, vahvalla mintulla, kekseillä ja kirsikoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!