Koko Suomi leipoo: Kasperin lakkakukkonen
Koko Suomi leipoo -sarjan ensimmäisessä jaksossa taidonnäytteessä kisaajat pääsevät leipomaan suosikkinsa perinneleivonnaisista.
Pohja
- 300 g voita
- 1 dl sokeria
- 4 dl kaurajauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
Täyte
- 500 g lakkoja
- n. 1 dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- 500 g leipäjuustoa
Jäätelö
- 4 kananmunan keltuaista
- 2 ½ dl sokeria
- 1 vaniljatanko
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
KUKKOSEN VALMISTUS: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaurajauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhoseos voi-sokerivaahtoon. Muotoile suurin osa taikinasta piirakkavuokaan. Lisää lakkojen joukkoon sokeri ja perunajauhot. Aseta leipäjuustopalanen piirakan sisään ja kaada marjatäytettä sekaan. Muotoile kansi piirakkaan lopusta taikinasta.
Paista 200 asteessa 40 minuuttia.
JÄÄTELÖN VALMISTUS: Vaahdota keskenään keltuaiset ja 1 ½ dl sokeria. Kiehauta kerma, vaniljatanko ja desi sokeria kattilassa. Anna jäähtyä hetki ja kaada keltuaisvaahdon sekaan. Lämmitä seos kattilassa uudelleen koko ajan sekoittaen. Jäähdytä seos ja laita jääkaappiin. Laita kylmänä jäätelökoneeseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"