Koko Suomi leipoo: Kasperin lakkakukkonen

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps1_3762
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan ensimmäisessä jaksossa taidonnäytteessä kisaajat pääsevät leipomaan suosikkinsa perinneleivonnaisista.

Pohja

  • 300 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 4 dl kaurajauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa

Täyte

  • 500 g lakkoja
  • n. 1 dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 500 g leipäjuustoa

Jäätelö

  • 4 kananmunan keltuaista
  • 2 ½ dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

KUKKOSEN VALMISTUS: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaurajauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhoseos voi-sokerivaahtoon. Muotoile suurin osa taikinasta piirakkavuokaan. Lisää lakkojen joukkoon sokeri ja perunajauhot. Aseta leipäjuustopalanen piirakan sisään ja kaada marjatäytettä sekaan. Muotoile kansi piirakkaan lopusta taikinasta.

Paista 200 asteessa 40 minuuttia.

JÄÄTELÖN VALMISTUS: Vaahdota keskenään keltuaiset ja 1 ½ dl sokeria. Kiehauta kerma, vaniljatanko ja desi sokeria kattilassa. Anna jäähtyä hetki ja kaada keltuaisvaahdon sekaan. Lämmitä seos kattilassa uudelleen koko ajan sekoittaen. Jäähdytä seos ja laita jääkaappiin. Laita kylmänä jäätelökoneeseen.




Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.