MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
MasterChef Suomi -sarjan finaaliannos.
Omenakakku
- 3 Pkananmunaa
- 2 dl sokeria
- 100 g voita sulatettuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 dl raastettua omenaa
Kanelijäätelö
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl täysmaitoa
- 3 kpl kananmunan keltuaista
- 1 dl sokeria
- 2 kpl kanelitankoa
Valmistusohje
OMENAKAKKU: Vispaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vuorotellen voi ja jauhot taikinaan. Käännä omena joukkoon tai ripottele pinnalle. Levitä vuokaan ja paista 200 astetta 25 minuuttia.
KANELIJÄÄTELÖ: Kuumenna kerma ja maito kattilassa kanelitankojen ja sokerin kanssa. Vatkaa keltuaiset sekaisin ja vatkaa yhteen kuuman maito-kermaseoksen kanssa. Laita kuuman vesihauteen päälle ja jatka vatkaamista, kunnes seos paksunee. Poista kanelitangot. Laita jäätelökoneeseen ja anna tekeytyä jäätelöksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras