Koko Suomi leipoo: Kirsikkametsä

KSL: Saksa Riitta
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden toisessa taitotehtävässä leivottiin kansainvälisiä herkkuja. Riitta leipoi tehtävässä saksalaisen kirsikkametsän, eli schwarzwälder Kirschtorten.

Pohja

  • 2 ¼ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • ¾ dl kaakao
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl maitoa
  • ½ dl öljyä
  • 1 dl kuumaa vettä+1tl pikakahvijauhetta

Kirsikkahillo

  • 250 g kirsikoita
  • Pieni tilkka vettä
  • 120 g hillosokeria
  • 1 rkl kirsikkalikööriä
  • 20 g tummaa suklaa

Kermakreemi

  • 2 ½ dl kermaa
  • 1 rkl vaniljakreemi jauhetta
  • 1rkl tomusokeria

Suklaakuuset

  • 50 g tummaa suklaata

Lisäksi

  • 250 g tuoreita kirsikoita (säästä 12 kpl kokonaista kirsikkaa koristeeksi)
  • 1 dl kirsikka likööriä (tai kirsikka mehua)

Valmistusohje

Pohja: Uunin lämpötila 175 astetta. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Sekoita kaikki nesteet keskenään. Yhdistä molemmat seokset. Levitä taikina leivinpaperi vuoratulle pellille ja paista uunissa n. 15-20 min. Anna jäähtyä. Paina n. 6 cm halkaisija pikkupohjia 20 kpl.

Kirsikkahillo: Poista kivet kirsikoista ,ota talteen ½ dl kiveistä ,murskaa kivet ja tee sideharsosta pieni nyytti. Keitä kirsikat ja 1 rkl vettä kattilassa nyytin keraa noin 5 minuuttia. Riko marjat sauvasekoittimella ja lisää sokeri anna kiehua hiljalleen vielä joku minuutt. Lisää likööri ja raastettu suklaa ja anna jäähtyä.

Kermakreemi: Vatkaa kerma,tomusokeri ja vaniljakreemi jauhe keskenään.

Suklaakuuset: Sulata 25 grammaa suklaata vesihauteessa. Kun lämpömittari näyttää 48–50 astetta, ota kulho pois vesihauteesta. Lisää loput 25 grammaa suklaa ja seuraa lämpömittaria, että suklaa jäähtyy 27–28 asteeseen. Aseta suklaa uudestaan vesihauteeseen ja nosta suklaan lämpötila 31–32 asteeseen. Pursota suklaa kuusimuotoiseksi leivinpaperille ja aseta kylmään kovettumaan.

Puolukkajauhe: Kuivata puolukat(murskaa marjat)pelillä uunissa 48 asteessa noin 10 h, jonka jälkeen vielä huonelämmössa 4–5 päivään, kunnes ovat ihan kuivat. Laita tehosekittimeen kun marjat ovat täysin kuivat ja aja jauhoiksi.

Kokoa leivos: Poista kivet kirsikoista ja pilko. Kostuta n. 1 tl likööriä tai mehua pohjalle. Pursota kermakreemi ympyränä kymmenelle pohjalle lisää hillo sekä tuoreet pilkotetut kirsikat. Toista toinen kerros ja koristele leivos 1:llä kirsikalla ja suklaakuusella. Ripottele puolukkajauhetta vielä päälle.


 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!