Koko Suomi leipoo: Lauran Pullanmakuiset raparperi-mansikkatuulihatut
Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Lauran elokuva: Heinähattu ja vilttitossu
Tuulihattutaikina
- 50 g voita
- 1 ½ dl vettä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ kpl kananmunaa
- ¼ tl leivinjauhetta
Mansikka-raparperihilloke
- 80 g tuoretta raparperia
- 80 g tuoreita mansikoita
- 1 kpl kanelitanko
- 1 tl voita
- 1 tl kanelia
- ¾ dl muscovadosokeria
- ½ rkl maissitärkkelystä
Kardemummavaahto
- 50 g mascarpone
- 1 dl vispikermaa
- 1 tl sokeria
- ½ tl vaniljasokeria
- 1 tl jauhettua kardemummaa
Koristeeksi
- 50 g valkosuklaata
Valmistusohje
TUULIHATTUJEN VALMISTUS: Mittaa kattilaan voi ja vesi. Kuumenna seosta ja anna voin sulaa. Kiehauta seosta kunnolla. Lisää seokseen vehnäjauhot ja kypsennä seosta samalla sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Lisää hieman jäähtyneeseen massaan munat ja vatkaa huolellisesti käsivatkaimella. Lisää lopuksi leivinjauhe ja jatka vatkaamista hetken ajan. Pursota taikinasta leivinpaperin päälle 12 samankokoista tuulihattua (halkaisijaltaan noin 3cm). Paista 200°C uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Uuninluukkua ei saa avata paiston aikana! Anna jäähtyä.
MANSIKKARAPARPERIHILLOKE: Laita pilkotut raparperit ja mansikat sekä muut hillokkeen aineet kattilaan. Keitä hilloketta miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan, kunnes marjat ovat pehmentyneet ja hilloke saostunut. Jäähdytä hilloke.
KARDEMUMMAVAAHTO: Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita mascarpone kerman sekaan. Lisää vaahtoon sokeri, vaniljasokeri sekä jauhettu kardemumma.
TUULIHATTUJEN TÄYTTÄMINEN: Leikkaa tuulihatut osittain halki ja lisää pohjimmaiseksi mansikka-raparperihilloke. Pursota pullavaahtoa hillokkeen päälle ja sulje tuulihatun kansi. Koristele kahdella valkosuklaa raidall
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"