Koko Suomi leipoo: Liinan Punaherukka-kinuski puhelinkakku
Koko Suomi leipoo -sarjan toisessa jaksossa kisaajat pääsivät leipomaan suosikkinsa perinneleivonnaisista.
- Aktiivinen valmistusaika: 2h
Kuivakakun ainesosat
- 300 g kananmunaa
- 225 g sokeri
- 60 g vaniljasokeri
- 210 g Valio vispikerma
- 95 g marjakossu
- 275 g Sunnuntai erikoisvehnäjauho
- 60 g maissitärkkelys
- 65 g valkosuklaahippu
- 230 g punaherukka
- 2 tl leivinjauhe
- 1 sitruunan kuori, raastettuna
Vuoan voiteluun
- 100 g Valio voi
- 50 g korppujauho
Kostutukseen
- 100 g punaherukan mehu
- 75 g sokeri
- 0,5 dl sitruunan mehu
Punaherukka-kinuski kuorrutus
- 180 g sokeri
- 80 g glukoosisiirappi
- 30 g Valio vispikerma
- 80 g punaherukka
- 30 g Valio voi
- 30 g leivontasuklaa, valkoinen
- 30 g vesi, kädenlämpöinen
Koristeet
- 80 g (1 pussi) voinmakuinen mikropopcorn
- 100 g mantelirouhe
- 60 g punaherukan terttuja
Valmistusohje
OHJEET: Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele vuoka voilla ja jauhota korppujauhoilla. Laita voideltu vuoka jääkaappiin. Sekoita keskenään vehnäjauho, maissitärkkelys ja leivinjauhe. Raasta sitruunan kuori. Mittaa kerma ja alkoholijuoma pieneen kulhoon.
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita sekaan kerman ja alkoholijuoman seos. Lisää siivilällä jauhoseos kolmessa osassa. Sekoita huolellisesti. Sekoita joukkoon sitruunakuoriraaste, punaherukat ja suklaahiput. Sekoita tasaiseksi. Laita uuniin alimmalle tasolle 45-50 minuutiksi.
Tee samalla valmiiksi punaherukka-kinuski sekä kostutusneste.
KOSTUTUS: Laita kattilaan kaikki ainesosat ja sekoita, kuumenna sekä kiehauta.
Kostuta kakku heti, kun se on otettu pois vuoasta ja kakku on vielä kuuma.
PUNAHERUKKA-KINUSKI: Laita aineet kattilaan ja kiehauta. Siivilöi. Laita marjasose takaisin kattilaan.
Kaada sekaan vispikerma. Kiehauta. Laita toiseen kattilaan sokeri, glukoosisiirappi ja vesi. Sekoita ja kiehauta. Sekoita ja kiehauta sokeriseosta, kunnes lämpötila on yli 190 astetta ja neste haihtuu sekä sokeriseos näyttää vaalearuskealta. Kiehauta marja-kermaseos uudestaan ja lisää se varovasti sokeriseokseen. Lisää voita ja suklaata. Sekoita huolellisesti ja sekoita lopuksi vielä sauvasekoittimella. Laita jäähtynyt kinuski pursotinpussiin ja tee kakun pintaan kinuskikuorrutus.
Koristele kakku popcornilla, mantelirouheella sekä tuoreilla punaherukoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka