Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Liinan Punaherukka-kinuski puhelinkakku

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps2_4157
MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 17.01.2022 20:35

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan toisessa jaksossa kisaajat pääsivät leipomaan suosikkinsa perinneleivonnaisista.

  • Aktiivinen aika: 120 min

Kuivakakun ainesosat

  • 300 g kananmunaa
  • 225 g sokeri
  • 60 g vaniljasokeri
  • 210 g Valio vispikerma
  • 95 g marjakossu
  • 275 g Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 60 g maissitärkkelys
  • 65 g valkosuklaahippu
  • 230 g punaherukka
  • 2 tl leivinjauhe
  • 1 sitruunan kuori, raastettuna

Vuoan voiteluun

  • 100 g Valio voi
  • 50 g korppujauho

Kostutukseen

  • 100 g punaherukan mehu
  • 75 g sokeri
  • 0,5 dl sitruunan mehu

Punaherukka-kinuski kuorrutus

  • 180 g sokeri
  • 80 g glukoosisiirappi
  • 30 g Valio vispikerma
  • 80 g punaherukka
  • 30 g Valio voi
  • 30 g leivontasuklaa, valkoinen
  • 30 g vesi, kädenlämpöinen

Koristeet

  • 80 g (1 pussi) voinmakuinen mikropopcorn
  • 100 g mantelirouhe
  • 60 g punaherukan terttuja

Valmistusohje

OHJEET: Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele vuoka voilla ja jauhota korppujauhoilla. Laita voideltu vuoka jääkaappiin. Sekoita keskenään vehnäjauho, maissitärkkelys ja leivinjauhe. Raasta sitruunan kuori. Mittaa kerma ja alkoholijuoma pieneen kulhoon.
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita sekaan kerman ja alkoholijuoman seos. Lisää siivilällä jauhoseos kolmessa osassa. Sekoita huolellisesti. Sekoita joukkoon sitruunakuoriraaste, punaherukat ja suklaahiput. Sekoita tasaiseksi. Laita uuniin alimmalle tasolle 45-50 minuutiksi.
Tee samalla valmiiksi punaherukka-kinuski sekä kostutusneste.

KOSTUTUS: Laita kattilaan kaikki ainesosat ja sekoita, kuumenna sekä kiehauta.
Kostuta kakku heti, kun se on otettu pois vuoasta ja kakku on vielä kuuma.

PUNAHERUKKA-KINUSKI: Laita aineet kattilaan ja kiehauta. Siivilöi. Laita marjasose takaisin kattilaan.
Kaada sekaan vispikerma. Kiehauta. Laita toiseen kattilaan sokeri, glukoosisiirappi ja vesi. Sekoita ja kiehauta. Sekoita ja kiehauta sokeriseosta, kunnes lämpötila on yli 190 astetta ja neste haihtuu sekä sokeriseos näyttää vaalearuskealta. Kiehauta marja-kermaseos uudestaan ja lisää se varovasti sokeriseokseen. Lisää voita ja suklaata. Sekoita huolellisesti ja sekoita lopuksi vielä sauvasekoittimella. Laita jäähtynyt kinuski pursotinpussiin ja tee kakun pintaan kinuskikuorrutus.
Koristele kakku popcornilla, mantelirouheella sekä tuoreilla punaherukoilla.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit