Mainos

Koko Suomi leipoo: Liinan Timanttisydänsuklaat ja Tuulihattupelastusrenkaat

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps4_5262

Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Liinan elokuva: Titanic

Timanttisydänsuklaat

  • 300 g Candy melts, valkoinen
  • elintarvikevärejä: punainen ja sininen
  • 2,75 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl + 0,5 dl sokeria
  • 0,5 dl vaniljasokeria
  • 100 g Valio voita
  • 2 verigreipin kuorta
  • 1 sitruunan kuorta
  • 1,5 dl tuorepuristettua greippimehua
  • 1,75 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl liivatejauhetta
  • 150 g valkosuklaata
  • 200 g Valio tuorejuustoa
  • 1 tl sitruunahappoa
  • 150 g pakastemustikkaa

Tuulihattupelastusrenkaat

    Taikina

    • 100 g Valio voita
    • 3 dl vettä
    • 2 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
    • 3 kananmunaa
    • 0,5 tl leivinjauhetta

    Täyte

    • 100 g Valio tuorejuustoa, maustamaton
    • 200 g serranokinkkua
    • 200 g tonnikalaa paloina
    • 30 g parmesaanijuustoa
    • 100 g Rucolaa
    • 1 tl chilipulveria
    • 0,3 tl mustapippuria
    • 1 tl suolaa

    Koristeet

    • 100 g Valio tuorejuustoa, maustamaton
    • 5 dl Valio kuohukermaa
    • noin 40 g punaista kaviaaria

    Valmistusohje

    SYDÄNMUOTTIEN KUORRUTE: Sulata candymeltsit mikrossa. Värjää sulanut massa lilaksi ja täytä silikonimuotit.
    Laita muotit pakastimeen 20 minuutiksi.

    Valmista mustikkapallo pakastemustikoista. Kiehauta hetkeksi mustikat ja lisää massaan liivatejauhetta. Kaada silikonimuotteihin mustikkaneste ja laita pakastimeen.

    KAKUN POHJA: Valmista kakun pohja vatkaamalla sokeri ja kananmunat. Lisää voi ja kaikki nesteet.
    Sekoita kulhossa kaikki kuivat ainekset keskenään ja lisää ne taikinaan nuolijalla käännellen. Lisää lopuksi verigreipin kuori. Laita taikina uuniin 200 asteeseen 8 minuutiksi.
    Sulata 50 g suklaata. Murenna taikina käsillä paloiksi ja sekoita sulanut suklaa taikinan joukkoon.
    Lisää taikinaan tuorejuusto ja sekoita taikinan huolellisesti käsillä. Ota pakastimesta suklaasydämet ja täytä silikonimuotit taikinalla. Laita keskelle mustikkapallot. Lopuksi sivellä ohut kerros lila glitterpulveria sydämien päälle. 

    TUULIHATTUTAIKINA: Kiehauta voi ja vesi kattilassa noin 6 minuuttia. Lisää jauhot ja leivinjauhe siivilän avulla nesteeseen ja sekoita kunnolla puulastalla. Lisää kananmunat ja vatkaa ne hitaasti yksitellen taikinaan. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota vuokasprayllä suihkutettuun donitsivuokaan 12 kappaletta. Laita uuniin 200 asteeseen 25 minuutiksi.

    TÄYTE JA KORISTELU: Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kun renkaat ovat jäähtyneitä, leikkaa ne puoliksi ja täytä.
    Lisää täytteen päälle kinkku, raastettu juusto, rucola. Viimeistelee pelastusrenkaat valkoisella vispikerma-tuorejuusto vaahdolla. Aseta kaviaari niin, että tuulihatut näyttävät pelastusrenkailta.


    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!