Koko Suomi leipoo: Liinan Timanttisydänsuklaat ja Tuulihattupelastusrenkaat
Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Liinan elokuva: Titanic
Timanttisydänsuklaat
- 300 g Candy melts, valkoinen
- elintarvikevärejä: punainen ja sininen
- 2,75 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
- 2 kananmunaa
- 1 dl + 0,5 dl sokeria
- 0,5 dl vaniljasokeria
- 100 g Valio voita
- 2 verigreipin kuorta
- 1 sitruunan kuorta
- 1,5 dl tuorepuristettua greippimehua
- 1,75 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 2 tl liivatejauhetta
- 150 g valkosuklaata
- 200 g Valio tuorejuustoa
- 1 tl sitruunahappoa
- 150 g pakastemustikkaa
Tuulihattupelastusrenkaat
Taikina
- 100 g Valio voita
- 3 dl vettä
- 2 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
- 3 kananmunaa
- 0,5 tl leivinjauhetta
Täyte
- 100 g Valio tuorejuustoa, maustamaton
- 200 g serranokinkkua
- 200 g tonnikalaa paloina
- 30 g parmesaanijuustoa
- 100 g Rucolaa
- 1 tl chilipulveria
- 0,3 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
Koristeet
- 100 g Valio tuorejuustoa, maustamaton
- 5 dl Valio kuohukermaa
- noin 40 g punaista kaviaaria
Valmistusohje
SYDÄNMUOTTIEN KUORRUTE: Sulata candymeltsit mikrossa. Värjää sulanut massa lilaksi ja täytä silikonimuotit.
Laita muotit pakastimeen 20 minuutiksi.
Valmista mustikkapallo pakastemustikoista. Kiehauta hetkeksi mustikat ja lisää massaan liivatejauhetta. Kaada silikonimuotteihin mustikkaneste ja laita pakastimeen.
KAKUN POHJA: Valmista kakun pohja vatkaamalla sokeri ja kananmunat. Lisää voi ja kaikki nesteet.
Sekoita kulhossa kaikki kuivat ainekset keskenään ja lisää ne taikinaan nuolijalla käännellen. Lisää lopuksi verigreipin kuori. Laita taikina uuniin 200 asteeseen 8 minuutiksi.
Sulata 50 g suklaata. Murenna taikina käsillä paloiksi ja sekoita sulanut suklaa taikinan joukkoon.
Lisää taikinaan tuorejuusto ja sekoita taikinan huolellisesti käsillä. Ota pakastimesta suklaasydämet ja täytä silikonimuotit taikinalla. Laita keskelle mustikkapallot. Lopuksi sivellä ohut kerros lila glitterpulveria sydämien päälle.
TUULIHATTUTAIKINA: Kiehauta voi ja vesi kattilassa noin 6 minuuttia. Lisää jauhot ja leivinjauhe siivilän avulla nesteeseen ja sekoita kunnolla puulastalla. Lisää kananmunat ja vatkaa ne hitaasti yksitellen taikinaan. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota vuokasprayllä suihkutettuun donitsivuokaan 12 kappaletta. Laita uuniin 200 asteeseen 25 minuutiksi.
TÄYTE JA KORISTELU: Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kun renkaat ovat jäähtyneitä, leikkaa ne puoliksi ja täytä.
Lisää täytteen päälle kinkku, raastettu juusto, rucola. Viimeistelee pelastusrenkaat valkoisella vispikerma-tuorejuusto vaahdolla. Aseta kaviaari niin, että tuulihatut näyttävät pelastusrenkailta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"