KAKKUPOHJA: Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 24cm) leivinpaperilla, pohja sekä reunoille suikaleet. Ota 3 samankokoista lasia. Riko yhteen lasiin munat, toiseen saman verran sokeria kuin munia ja kolmanteen saman verran jauhoja kuin munia (2/3 vehnäjauhoja ja 1/3 perunajauhoja). Sekoita jauhoihin myös leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahtoon jauhot vähitellen varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunissa kypsäksi, n. 30-40 min. Testaa kypsyys tikulla, kakkupohja on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Peitä kakkupohja leivinpaperilla uunissa, jos pinta alkaa saada liikaa väriä. Anna kakkupohjan olla muutama min. irtopohjavuoassa ja kumoa sitten ritilälle, irrota vuoka. Anna jäähtyä kokonaan ennen kakun leikkaamista ja täyttämistä.
LEMON CURD: Pese sitruunat ja kuivaa pinta. Raasta sitruunoiden kuori ja purista mehu. Laita kattilaan sitruunanmehu, kuoriraaste, keltuaiset ja sokeri. Kuumenna koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Laske lieden lämpötila alemmas ja jatka keittämistä, että seos sakenee (n. 5 min.). Kaada curd kulhoon ja laita kylmään vesihauteeseen. Vatkaa sähkövatkaimella/käsivispilällä hitaalla teholla, kunnes seos on vaahtomaisempaa. Laita kylmään jähmettymään.
SITRUUNATÄYTE: Vatkaa vispikerma kevyeksi vaahdoksi, lisää joukkoon creme fix ja vatkaa vaahto jämäkäksi. Sekoita kermavaahtoon jogurtti, lemon curd ja kuoriraaste. Värjää oranssilla pastavärillä.
VALKOSUKLAATÄYTE: Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa varoen mikrossa. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää sula suklaa joukkoon, vatkaa tasaiseksi. Lisää kermavaahto täytemassaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää pikkiriikkinen määrä violettia väriä (että keltaisuus häviää) ja värjää täytemassa sitten sinisellä värillä.
SUKLAAKREEMI: Sulata tumma suklaa mikrossa. Sekoita kaakaojauhe ja kuuma vesi tahnaksi lasissa/mukissa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi (n. 5 min). Lisää voi-tomusokerivaahdon joukkoon sula suklaa, kaakaojauhetahna ja huoneenlämpöinen tuorejuusto sekä vaniljasokeri. Lisää mustaa pastaväriä tarpeen mukaan. Vatkaa seoksesta pehmeä ja kuohkea (muutaman min. ajan).
KAKUN KOKOAMINEN, KUORRUTUS JA KORISTELU: Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan (saat 2 täyteväliä). Kokoa kakku tarjoilulautaselle irtopohjavuoan reunusta ja reunakalvoa hyödyntäen. Laita alin pohjakerros vuokaan ja kostuta vaniljamaidolla. Laita valkosuklaatäyte pohjan päälle ja laita pensasmustikat täytteen päälle. Laita toinen pohjakerros vuokaan ja kostuta vaniljamaidolla. Laita sitruunatäyte pohjan päälle. Laita kolmas pohjakerros vuokaan ja kostuta myös vaniljamaidolla. Vie jääkaappiin tekeytymään siksi ajaksi, kun teet suklaakreemin ja kakun koristeet. Ota kakku kylmästä ja poista vuoka ja reunakalvo. Tasoita tarvittaessa kakun reunoja palettiveitsellä. Levitä suklaakreemi kakun päälle ja reunoille ja tasoita palettiveitsellä ja raapalla mahdollisimman sileäksi. Tee kakun päälle koristeet sokerimassasta. Tee oransseja, sinisiä ja keltaisia jääkiekkomailoja ja asettele kakun päälle.