Koko Suomi leipoo: Merisuola-espressobrownie ja mokkajäätelö
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden toisen jakson teemana oli kahvi.
Ainekset
- Mokkajäätelö
- 1,5 dl Kahvia
- 2 rkl Siirappia
- 1,5 dl Sokeria
- 1 tl Vaniljasokeria
- 1 kpl Kananmunan valkuainen
- 1,5 dl Maitoa
- 1dl Kuohukerma
- Brownie
- 225 g Voi
- 100 g Tumma leivontasuklaa (44 %), paloiteltuna
- 1 tl Vaniljauute
- 1 ¾ dl Vehnäjauho
- 2 dl Kaakaojauhe (100 %)
- 4 tl Espressokahvijauhetta
- 2 dl Ruokosokeri tai vaalea muscovadosokeri
- 2 dl Sokeri
- 3 kpl Kananmuna
- Voiteluun
- Voi tl
- Kuorrute
- 2 dl Kuohukerma
- 1 tl Espresso-pikakahvijauhe
- 200 g Tumma suklaa (70 %)
- Maldon merisuolahiutale
Valmistusohje
BROWNIE: Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja voitele se pehmeällä voilla. Anna voin sulaa pienessä kasarissa erittäin miedolla lämmöllä, niin ettei pääse kiehahtamaan. Ota levyltä ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa sekä vaniljauute. Jäähdytä. Sekoita kulhossa vehnäjauho, kaakaojauhe ja espressopikakahvijauhe. Yhdistä toisessa kulhossa sokerit ja kananmunat. Vaahdota vatkaimella suurella nopeudella noin 5 – 8 minuuttia, kunnes vaahto on paksua, vaaleaa ja kiiltävää. Kaada jäähtynyt voi-suklaaseos vaahdon joukkoon ja sekoita lastalla käännellen. Siivilöi joukkoon jauhoseos ja kääntele lastalla tasaiseksi (älä sekoita liikaa). Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia (Brownie saa jäädä keskeltä pehmeäksi). Anna jäähtyä kokonaan vuoassa.
KUORRUTTEEN VALMISTUS: Sekoita kerma ja espressojauhe kattilassa. Kuumenna, mutta älä keitä. Lisä joukkoon suklaa ja anna sen sulaa. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Siirrä kylmään puoleksi tunniksi. Vatkaa kylmä kuorrute kuohkeaksi.
VIIMEISTELY: Nosta Brownie vuoasta ja levitä kuorrute pinnalle lastalla. Viimeistele merisuolahiutaleilla.
MOKKAJÄÄTELÖ: Keitä kahvi. Vatkaa kananmunan valkuainen vaahdoksi. Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja laita jäätelökoneeseen (30 – 60 min).
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku