Koko Suomi leipoo: Mummin mustikkasuu, Juulian resepti
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa leivottiin paistettuja juustokakkusia.
Täysjyväkeksimuru
- 225 g huoneenlämpöistä voita
- 2 dl fariinisokeria
- 3 rkl tummaa siirappia
- 1 dl erikoisvehnäjauhoja
- 4 dl täysjyväjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 0,5 tl suolaa
- Vuokaspray
Juustokakkumassa
- 600 g tuorejuustoa (Philadephia)
- 1,5 dl sokeria
- 0,5 dl maissitärkkelystä
- 100 g valkosuklaata
- 1 dl kuohukermaa
- 3 kpl kananmunia
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl kardemummaa
- 1 ml suolaa
Mustikkamarmorointi
- 1 dl metsämustikoita
- 1 rkl sokeria
Koralli-tuile
- 1 dl vettä
- 1 rkl erikoisvehnäjauhoja
- 2 rkl tomusokeria
- 1 dl rypsiöljyä
Sokeroidut pensasmustikat ja valkosuklaakoriste
- 3 dl pensasmustikoita
- 1 dl tomusokeria
- 50 g valkosuklaata
- Kultajauhe
Valmistusohje
TÄYSJYVÄKEKSIMURU: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen (laita täytteen rouhittu valkosuklaa lämpenevään
uuniin paahtumaan n. 10 minuutiksi). Suihkuta vuoat vuokaspraylla. Vaahdota huoneenlämpöinen voi, siirappi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi (n. 5min). Sekoita joukkoon jauhot ja sooda ja sekoita vatkaimella murumaiseksi (voi nyppiä myös käsin). Painele keksimuru voideltujen kakkuvuokien pohjalle ja reunoille, esipaista 175 asteessa 5 minuuttia.
JUUSTOKAKKUMASSA: Murusta paahdettu valkosuklaa tehosekoittimessa. Sekoita tuorejuusto, sokerit ja paahdettu valkosuklaamuru vatkaimella tasaiseksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja mausteet. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada täyte esipaistettujen keksipohjien päälle annosvuokiin, tee pintaan mustikkamarmorointi hammastikulla. Paista kakkuja 175 asteessa n. 30 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakkujen vetäytyä mahdollisimman pitkään.
MUSTIKKAMARMOROINTI: Soseuta mustikat ja sokeri. Lusikoi mustikkasosetta juustokakkumassan päälle vuokiin ja tee marmorointi hammastikulla.
KORALLI-TUILE: Sekoita vesi ja vehnäjauhot käsivispilällä kunnolla sekaisin. Kuumenna öljyä pannulla (laita riittävästi!). Kaada taikinasta kolmannes pannulle ja laita päälle kansi (räiskyy!). Paista kunnes neste haihtuu ja keksi rapeutuu. Laita leivinpaperin ja talouspaperin päälle. Murra keksit osiin ja sokeroi palaset tomusokerilla.
SOKEROIDUT PENSASMUSTIKAT JA VALKOSUKLAAKORISTE: Ota kymmenen suurta pensasmustikka sivuun odottamaan ja pyörittele loput mustikat tomusokerissa. Temperoi valkosuklaa: sulata 2/3 suklaasta 45-46 asteiseksi, rouhi loput ja lisää rouhittua suklaata kuuman suklaan joukkoon vähitellen, sekoittele kunnes suklaa on 29-30 asteista. Kasta suuret mustikat temperoituun valkosuklaaseen ja koristele pensselin ja kultajauheen avulla
KOKOAMINEN JA KORISTELU: Ota hitaasti jäähtyneet juustokakut uunista. Laita juustokakun reunalle keko sokeroituja mustikoita niin, että marmorointia jää kuitenkin näkyviin. Laita keon päällimmäiseksi suklaassa kastettu mustikka. Laita tuile nojaamaan mustikoihin. Ripottele pinnalle kultajauhetta..
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku