Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Mummin mustikkasuu, Juulian resepti

koko_suomi_leipoo_s09_eps3_beautyshots_taidonna25C225A8yte_juulia_02_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 04.12.2023 20:50

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa leivottiin paistettuja juustokakkusia.

Täysjyväkeksimuru

  • 225 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 3 rkl tummaa siirappia
  • 1 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 4 dl täysjyväjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl suolaa
  • Vuokaspray

Juustokakkumassa

  • 600 g tuorejuustoa (Philadephia)
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 dl maissitärkkelystä
  • 100 g valkosuklaata
  • 1 dl kuohukermaa
  • 3 kpl kananmunia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 ml suolaa

Mustikkamarmorointi

  • 1 dl metsämustikoita
  • 1 rkl sokeria

Koralli-tuile

  • 1 dl vettä
  • 1 rkl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 dl rypsiöljyä

Sokeroidut pensasmustikat ja valkosuklaakoriste

  • 3 dl pensasmustikoita
  • 1 dl tomusokeria
  • 50 g valkosuklaata
  • Kultajauhe

Valmistusohje

TÄYSJYVÄKEKSIMURU: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen (laita täytteen rouhittu valkosuklaa lämpenevään
uuniin paahtumaan n. 10 minuutiksi). Suihkuta vuoat vuokaspraylla. Vaahdota huoneenlämpöinen voi, siirappi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi (n. 5min). Sekoita joukkoon jauhot ja sooda ja sekoita vatkaimella murumaiseksi (voi nyppiä myös käsin). Painele keksimuru voideltujen kakkuvuokien pohjalle ja reunoille, esipaista 175 asteessa 5 minuuttia.

JUUSTOKAKKUMASSA: Murusta paahdettu valkosuklaa tehosekoittimessa. Sekoita tuorejuusto, sokerit ja paahdettu valkosuklaamuru vatkaimella tasaiseksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja mausteet. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada täyte esipaistettujen keksipohjien päälle annosvuokiin, tee pintaan mustikkamarmorointi hammastikulla. Paista kakkuja 175 asteessa n. 30 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakkujen vetäytyä mahdollisimman pitkään.

MUSTIKKAMARMOROINTI: Soseuta mustikat ja sokeri. Lusikoi mustikkasosetta juustokakkumassan päälle vuokiin ja tee marmorointi hammastikulla. 

KORALLI-TUILE: Sekoita vesi ja vehnäjauhot käsivispilällä kunnolla sekaisin. Kuumenna öljyä pannulla (laita riittävästi!). Kaada taikinasta kolmannes pannulle ja laita päälle kansi (räiskyy!). Paista kunnes neste haihtuu ja keksi rapeutuu. Laita leivinpaperin ja talouspaperin päälle. Murra keksit osiin ja sokeroi palaset tomusokerilla.

SOKEROIDUT PENSASMUSTIKAT JA VALKOSUKLAAKORISTE: Ota kymmenen suurta pensasmustikka sivuun odottamaan ja pyörittele loput mustikat tomusokerissa. Temperoi valkosuklaa: sulata 2/3 suklaasta 45-46 asteiseksi, rouhi loput ja lisää rouhittua suklaata kuuman suklaan joukkoon vähitellen, sekoittele kunnes suklaa on 29-30 asteista. Kasta suuret mustikat temperoituun valkosuklaaseen ja koristele pensselin ja kultajauheen avulla

KOKOAMINEN JA KORISTELU: Ota hitaasti jäähtyneet juustokakut uunista. Laita juustokakun reunalle keko sokeroituja mustikoita niin, että marmorointia jää kuitenkin näkyviin. Laita keon päällimmäiseksi suklaassa kastettu mustikka. Laita tuile nojaamaan mustikoihin.  Ripottele pinnalle kultajauhetta..

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit