Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Charlotte Pop

Koko Suomi leipoo: Charlotte Pop
Julkaistu 20.01.2020 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman 11. jaksossa kilpalijoiden tulee leipoa yllätys kakun sisälle.

Puolukka-omenahilloke

  • 200 g pakastettuja puolukoita
  • 2 isohkoa hapanta omenaa raasteena
  • 2 dl hillosokeria

Kääretorttu

  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • ¾ dl perunajauhoja
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kinuskikastike

  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 dl fariinisokeria

Kääretortun kerma-kinuskitäyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl kreikkalaista jugurttia
  • 2 liivatetta
  • 1 dl kinuskikastiketta
  • 2 rkl omenamehua
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 - 4 rkl sokeria

Suolakaramelli-popcorn

  • 1 dl popcornin jyviä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 250 g valkosuklaata
  • 3 rkl voita

Koristeeksi

  • 2 dl vispikermaa
  • ripaus vaniljasokeria
  • loput kinuskikastikkeesta
  • 0,5 dl pakastettuja puolukoita

Valmistusohje

Aloita valmistus kinuskikastikkeesta ja sen jälkeen täytteeksi tulevasta puolukka-omenahillokkeesta.

PUOLUKKA-OMENAHILLOKE: Laita puolukat, omenaraaste ja sokeri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia. Soseuta.

KÄÄRETORTTU: Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi muna-sokerivaahdon sekaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada uunipannulle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Kumoa pohja leivinpaperille, jolle on siroteltu sokeria.

KINUSKIKASTIKE: Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Keitä noin 10-15 minuuttia, kunnes kylmään veteen tipautetun kastikepisaran voi muotoilla sormin pehmeäksi palloksi.

KÄÄRETORTUN KERMA-KINUSKITÄYTE: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna tilkka omenamehua, lisää liivatteet kuuman mehun joukkoon ja sekoita kunnes ne sulavat. Lisää liivateseos sekoittaen jugurtin joukkoon. Kääntele sekaan kermavaahto ja kinuskikastike. Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.

Levitä hillo kääretorrulevyn päälle. Levitä kermatäyte hillon päälle tasaiseksi kerrokseksi. Kääri levy varovasti rullalle ja vie kylmään.

SUOLAKARAMELLI-POPCORN: Kuumenna öljy kattilassa. Lisää popcornin jyvät ja kuumenna kunnes suurin osa jyvistä on poksahtanut. Mausta suolalla. Sekoita erillisessä kipossa popcornit ja n. 1,5 dl lämmintä kinuskikastiketta. Kippaa leivinpaperille jäähtymään.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa, lisää ruokalusikallinen voita.

KAKUN KOKOAMINEN: Vuoraa 3 l leivontakulho muovikelmulla. Leikkaa kääretorttu n. 1,5 cm leveiksi viipaleiksi ja vuoraa leivontakulho kääretorttuviipaleilla. Levitä sulaa valkosuklaata varovasti kääretorttuviipaleille kauttaaltaan, ikään kuin eristeeksi ja sidosaineeksi, jotta rakennelma pysyy kasassa. Laita hetkeksi kylmään. Täytä kulho popcorneilla. Vie kylmään jähmettymään

KORISTEEKSI: Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja kinuskikastikkeella.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu sen pinnalta. Pursota kakun koristeeksi muutamia ruusukkeita kinuskikermasta, koristele vielä puolukoilla.  

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo