Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Petrin pulleat churrot

KSL: Churrot Petri
Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 03.12.2018 20:53

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden neljännen jakson taitotehtävässä Petri leipoi kahdenlaisia churroja ja dippikastiketta.

Petrin pulleat churrot

  • 250 ml vettä
  • 250 vehnäjauhoja
  • 70 g voita
  • 1 rkl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl kanelia
  • 3 kananmunaa
  • öljyä paistamiseen

Petrin perunaiset churrot

  • 125 g vehnäjauhoja
  • 125 g perunamuusijauhetta
  • 250 - 300 ml vettä
  • 300 ml täysmaitoa
  • loraus öljyä
  • ripaus suolaa
  • ½ tl muskottipähkinää
  • 2 keltuaista
  • öljyä paistamiseen

Suklaadippi

  • 100 g suklaata (70%)
  • 125 ml kermaa
  • 1–2 tl tuoretta punaista silputtua chiliä
  • + muutama minichili koristeeksi

Dippikastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • ¼ sitruunan kuori
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • ripaus suolaa
  • ripaus pippuria
  • ½ dl silputtua ruohosipulia
  • muutama ruohosipulin oksa koristeeksi

Valmistusohje

Pulleat churrot:

1. Kiehauta vesi isossa kattilassa tai laakealla paistinpannulla. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon siivilöity jauho, suola, sokeri ja kaneli. Anna seoksen jäähtyä hetki. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen sähkövatkaimella niin että saat lopulta tasaisen taikinan. Anna taikinan levätä hetki.

2. Lusikoi taikina pursotinpussiin tai churropursottimeen, jossa on suuri tähtitylla. Kuumenna öljy friteerauskeittimessä 180 asteeseen. Pursota kuumaan öljyyn noin 10 cm:n mittaisia taikinapötköjä. Katkaise taikina saksilla. Paista kummaltakin puolelta kunnes churrot ovat kullankeltaisia. Aseta ne valumaan lautaselle talouspaperin päälle. Kierittele churroja kaneli-sokeriseoksessa.

Perunaiset churrot:

3. Sekoita jauhot kiehautettuun vesi-maitoseokseen. Lisää öljy ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä hetki. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen niin että saat lopulta tasaisen taikinan. Anna taikinan levätä hetki.

4. Lusikoi taikina churropursottimeen. Kuumenna öljy friteerauskeittimessä +180 celsiusasteeseen. Pursota kuumaan öljyyn noin 10 cm:n mittaisia taikinapötköjä. Paista kummaltakin puolelta kunnes churrot ovat kullankeltaisia. Aseta ne valumaan lautaselle talouspaperin päälle.

Suklaadippi:

5. Kuumenna kerma yhdessä suklaan kanssa kattilassa ja lisää joukkoon chili.

Dippikastike:

6. Yhdistä aineet keskenään ja siirrä kastike jääkaappiin maustumaan.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo