Koko Suomi leipoo: Piña Colada cupcakes
Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa cocktailit nautittiin leivonnaisten muodossa.
Ananas-kookos pohja
- 3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 2,5 dl sokeria
- 1 dl ananasmurskaa
- 2 dl kookoshiutaleita
- 150 g voita (huoneenlämpöistä)
- 1 tl vanilja-aromia
- 2 rkl kreikkalaista jogurttia
- 0,5dl kookosmaitoa
Kuorrutus ja koristelu
- ½ tuore ananas
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl kookoskermaa
- 1 dl tomusokeria
- 2-3 tippaa kookos-aromia
- 100 g coctailkirsikoita
- 50 g kookoshiutaleita
- noin puolikas tuore kookospallo
Valmistusohje
OHJE: Laita uuni kuumenemaan 180 °C. Sekoita kuivat aineet monitoimikonekulhossa ja lisää pehmeä voi ja anna sekoittua miedolla teholla. Lisää kookosmaito, munat, ja jogurtti ja sekoita keskenään haarukalla. Lisää vähän kerrallaan maitoseosta kuiva-aine -voi seokseen. Kun kaikki on lisätty anna, koneen käydä noin puoli minuuttia. Laita paperiset kuppikakkuvuoat muffinivuokaan ja lusikoi taikina kuppeihin. Jätä vajaaksi kohoamista varten. Paista noin 20-25 minuutiksi tai niin kauan, että ne ovat kypsiä.
Sillä välin, kun kakut ovat uunissa leikkaa ananaksesta pyöreä kiekko ja leikkaa siivuiksi kolmio muotoon. Paista ananaspalat grillipannulla molemmin puolin niin, että niihin tulee kauniit ruskeat raidat. Raasta tuore kookos hienoksi ja asettele leivinpaperitulle pellille ja paahda uunissa 170 asteessa noin 10-15 min ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita sivuun. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri keskenään ja lisää lopuksi kerma.Koverra muffinit keskeltä ja täytä paahdetuilla kookoshiutaleilla.Peitä koverettu pala takaisin ja pursota jäähtyneiden muffineiden päälle kuorrutetta. Koristele lopuksi ananassiivuilla, cocktail- kirsikoilla sekä paperisella cocktail- sateenvarjolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"