Koko Suomi leipoo: Piña Colada cupcakes

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_2_COCTAIL_HOUR_ZANNI_KUVA_ANNA_GREUS

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa cocktailit nautittiin leivonnaisten muodossa.

Ananas-kookos pohja

  • 3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 dl ananasmurskaa
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 150 g voita (huoneenlämpöistä)
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 2 rkl kreikkalaista jogurttia
  • 0,5dl kookosmaitoa

Kuorrutus ja koristelu

  • ½ tuore ananas
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 2-3 tippaa kookos-aromia
  • 100 g coctailkirsikoita
  • 50 g kookoshiutaleita
  • noin puolikas tuore kookospallo

Valmistusohje

OHJE:  Laita uuni kuumenemaan 180 °C. Sekoita kuivat aineet monitoimikonekulhossa ja lisää pehmeä voi ja anna sekoittua miedolla teholla.  Lisää kookosmaito, munat, ja jogurtti ja sekoita keskenään haarukalla.  Lisää vähän kerrallaan maitoseosta kuiva-aine -voi seokseen. Kun kaikki on lisätty anna, koneen käydä noin puoli minuuttia. Laita paperiset kuppikakkuvuoat muffinivuokaan ja lusikoi taikina kuppeihin. Jätä vajaaksi kohoamista varten. Paista noin 20-25 minuutiksi tai niin kauan, että ne ovat kypsiä.

Sillä välin, kun kakut ovat uunissa leikkaa ananaksesta pyöreä kiekko ja leikkaa siivuiksi kolmio muotoon. Paista ananaspalat grillipannulla molemmin puolin niin, että niihin tulee kauniit ruskeat raidat. Raasta tuore kookos hienoksi ja asettele leivinpaperitulle pellille ja paahda uunissa 170 asteessa noin 10-15 min ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita sivuun.  Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri keskenään ja lisää lopuksi kerma.Koverra muffinit keskeltä ja täytä paahdetuilla kookoshiutaleilla.Peitä koverettu pala takaisin ja pursota jäähtyneiden muffineiden päälle kuorrutetta.  Koristele lopuksi ananassiivuilla, cocktail- kirsikoilla sekä paperisella cocktail- sateenvarjolla.

Parhaat ruokaohjelmat