Koko Suomi leipoo: Piparirullat
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennessä jaksossa leivottiin jouluherkkuja
Täyte
- 100 g margariinia (sininen Keiju)
- 1 dl tomusokeria
- 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
- hippu suolaa
- 2 tl piparkakkumaustetta
- 2 kpl Lidlin vegaanista munkkirinkilää
- 1 dl piparimuruja (noin kolme kookasta piparkakkua)
- 2 dl pikakauraryynejä
Päällys
- Marsipaania (jos haluat värjätä sen ruskeaksi niin tummaa kaakaojauhoa myös)
- Tummaa suklaata
- Valkoista suklaata (vegaanista)
Koristelu
- Kuivahedelmiä
- Jouluisia strösseleitä
- Hopeakuulia
- Kuivahedelmiä, kuten appelsiinia, karpaloa tms.
Valmistusohje
OHJE: Vaahdota margariini ja tomusokeri. Lisää kaakaojauhe, piparimauste ja suola, sekoita. Aja 2 munkkirinkilää monitoimikoneessa muruksi, lisää joukkoon ja sekoita. Aja piparkakut muruksi, lisää joukkoon, sekoita. (Minä ajoin myös kauraryynejä vähän hienommiksi monitoimikoneessa, ja nekin sekaan, ja sekoitus)
Marsipaanin värjääminen: kaulii levyksi, ripottelee kaakaojauhetta päälle, taittaa, lisää kaakaojauhetta, taittaa, kaulii uudelleen levyksi. (Värjääminen vain jos on aikaa). Laita kaulitun marsipaanilevyn päälle pitkä noin peukalonpaksuinen pötkö massaa, leikkaa sopivan kokoinen pala marsipaanista, taita rullaksi, ja jätä sauma rullan alle. Sulata suklaa vesihauteessa, dippaa päät, laita jääkaappiin viilenemään. Koristele.
"Raisa Omaheimon luoma resepti, muunnelma jostain Lidlin valmisteista. Oon saanut luvan reseptin käyttöön."
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"