Koko Suomi leipoo: Porkkanakakku + Sacherkakku = Pocher-kakku

Koko Suomi leipoo: Pocher-kakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden viidennessä jaksossa teemana on trendikkäät hybridileivonnaiset.

Pohja

  • 250 g raastettua tuoretta porkkanaa
  • 150 g sulatettua tummaa suklaata (70% kaakaota)
  • 150 g pehmeää suolatonta voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl kakkujauhoja (Sunnuntai, Anni Helena kakkujauhoja)
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Kakkuvuokien voitelu;
  • Vuokaspray

Täyte; aprikoosimarmeladi

  • 125 g kuivattuja aprikooseja
  • 1 dl omenatäysmehua
  • 1/2 dl hillosokeria
  • 1/2 rkl inkivääriraastetta (pieni pala tuoretta inkivääriä)

Täyte; tuorejuustomousse

  • 600g maustamaton tuorejuusto
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl tuorejuustoa

Kuorrutus; Valkosuklaaganache

  • 200 g Candy melts (valkoinen)
  • 2 dl kuohukermaa
  • oranssi geeliväri

Koristelu

  • 200 g mantelirouhe
  • 200g kuivattuja aprikooseja rouheena (Sallinen)

Valmistusohje

1. Uuni päälle 200 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat. Sulata suklaa.
2. Vatkaa voi, sokerit ja kaneli vaahdoksi
3. Vatkaa munat joukkoon yksi kerrallaan
4. Sihtaa joukkoon jauhot, sooda ja leivinjauhe
5. Pyöräytä joukkoon sulatettu suklaa ja lopuksi porkkanaraaste
6. Jaa taikina tasaisesti kolmeen voideltuun vuokaan
7. Paista 200 asteessa kypsäksi
8. Valmista aprikoosimarmeladi ja tuorejuustotäyte
9. Jäähdytä kakut/kakkukerrokset
10. Aseta kakkukerros ohuelle kakkualustalle
11. Levitä kerrosten väliin ensin aprikoosimarmeladia (1/2 dl per kerros) ja sitten tuorejuustomoussea (2dl per kerros)
12. Kuorruta kakun reunat ja pinta moussella
13. Jäähdytä kakkua kylmässä
14. Valmista valkosuklaaganache
15. Laita ritilä leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle. Laita pienempi kakkuvuoka nurinpäin päälle. Nosta kakku tähän
16. Kuorruta kakku ja anna suklaan valua ja jähmettyä hetki
17. Koristele kakun alareunat mantelirouhe / aprikoosirouhe seoksella
18. Asettele vielä kakun päälle/ympärille mantelirouhetta ja aprikoosirouhetta
19. Aseta tarjolle jalalliselle kakkuvadille

TÄYTE; APRIKOOSIMARMELADI: Paloittele aprikoosit pieniksi kattilaan. Lisää muut aineet. Keitä hiljalleen n. 20min. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi.

TÄYTE; TUOREJUUSTOMOUSSE: Vatkaa ainekset sähkövatkaimella sileäksi. 

KUORRUTUS; VALKOSUKLAAGANACHE: Kuumenna kerma pannulla, älä keitä. Kaada kuuma kerma paloitellun valkosuklaan joukkoon. Sekoita. Anna jäähtyä hetki. Kun sopiva koostumus, kuorruta kakku kauttaaltaan.

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!