Mainos

Koko Suomi leipoo: Riimihärkätuulihatut

Koko Suomi leipoo: Riimihärkätuulihatut

Koko Suomi leipoo -ohjelman yhdeksännessä jaksossa kilpailijat leipovat tuulihattuja.

Riimihärkätuulihatut

  • 3 dl vettä
  • 100 g voita
  • 2–2,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa

Punasipulihilloke

  • 2 punasipulia
  • 0,5 dl punaviinietikkaa
  • 1 rkl vettä
  • 0,5 dl sokeria

Piparjuurikerma

  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 150 g mascarponejuustoa
  • 3 rkl raastettua piparjuurta
  • 2 tl sinappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • ripaus mustapippuria
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa
  • 10 siivua riimihärkää (n. 150g)

Koristeluun

  • pieni nippu persiljaa

Valmistusohje

RIIMIHÄRKÄTUULIHATUT: Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti ja anna kiehua vielä hetki. Jäähdytä taikina ja vatkaa sitten yksitellen munat joukkoon. Pursota tuulihatut uunipellille leivinpaperin päälle. Paista tuulihattuja 200-asteisen uunin keskiosassa n. 25 minuuttia.

PUNASIPULIHILLOKE: Pilko sipuli. Lisää kattilaan kaikki aineet ja keitä niin kauan, että sipuli on pehmentynyt. Jäähdytä. Laita hilloketta jäähtyneiden tuulihattujen pohjalle.

PIPARJUURIKERMA: Vaahdota kerma, lisää mascarponejuusto sekaan. Lisää loput aineet ja sekoita. Pursota täytettä sipulihillokkeen päälle tuulihattujen sisään. Asettele riimihärkäsiivu täytteen päälle ja nosta tuulihatun kansi paikoilleen. Koristele piparjuurikermalla ja persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat