Koko Suomi leipoo: Riimihärkätuulihatut
Koko Suomi leipoo -ohjelman yhdeksännessä jaksossa kilpailijat leipovat tuulihattuja.
Riimihärkätuulihatut
- 3 dl vettä
- 100 g voita
- 2–2,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 3 kananmunaa
Punasipulihilloke
- 2 punasipulia
- 0,5 dl punaviinietikkaa
- 1 rkl vettä
- 0,5 dl sokeria
Piparjuurikerma
- 1,5 dl kuohukermaa
- 150 g mascarponejuustoa
- 3 rkl raastettua piparjuurta
- 2 tl sinappia
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- ripaus mustapippuria
- 3 rkl hienonnettua persiljaa
- 10 siivua riimihärkää (n. 150g)
Koristeluun
- pieni nippu persiljaa
Valmistusohje
RIIMIHÄRKÄTUULIHATUT: Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti ja anna kiehua vielä hetki. Jäähdytä taikina ja vatkaa sitten yksitellen munat joukkoon. Pursota tuulihatut uunipellille leivinpaperin päälle. Paista tuulihattuja 200-asteisen uunin keskiosassa n. 25 minuuttia.
PUNASIPULIHILLOKE: Pilko sipuli. Lisää kattilaan kaikki aineet ja keitä niin kauan, että sipuli on pehmentynyt. Jäähdytä. Laita hilloketta jäähtyneiden tuulihattujen pohjalle.
PIPARJUURIKERMA: Vaahdota kerma, lisää mascarponejuusto sekaan. Lisää loput aineet ja sekoita. Pursota täytettä sipulihillokkeen päälle tuulihattujen sisään. Asettele riimihärkäsiivu täytteen päälle ja nosta tuulihatun kansi paikoilleen. Koristele piparjuurikermalla ja persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras