MasterChef: Mansikoita ja mozzarellaa – Teemu V:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.
Savustettu mozzarella
- 1 pallo mozzarellaa
- 2 tl savustuspurut
Suolainen keksi
- 1 dl vehnäjauho
- 50 g voita
- 40 g sokeria
- 1 tl mansikka suolaa
Mansikkasuola
- 4 rkl suolaa
- 1 d kuivattua mansikkaa
Mansikkakaviaari
- 4 dl mansikoita
- 4 g agar agar jauhe
- 1 tl tomusokeri
- 1 l rypsiöljy
Mansikkakompotti
- 2 dl mansikoita
- 2 rkl balsamietikkaa
- 2 rkl sokeria
- 3 rkl vettä
Valmistusohje
SAVUSTETTU MOZZARELLA: Revi mozzarellapallot puolikkaiksi, aseta vuokaan ritilälle juustot ja savusta kelmun alla n. 10 min.
MANSIKKASUOLA: Lisää kuivatut mansikat ja suola blenderiin. Sekoita pölyksi ja käytä siivilän läpi.
MANSIKKAKOMPOTTI: Lisää kaikki raaka-aineet kattilaan, keitä miedolla lämmöllä, kunnes hieman jäykistynyt. Siivilöi ylimääräinen liemi pois.
SUOLAINEN KEKSI: Sekoita kaikki ainekset taikinaksi. Levitä uunipellille ohueksi levyksi, paista 170-asteisessa uunissa 10 min tai kunnes kullan värinen.
MANSIKKAKAVIAARI: Laita öljypullo jäähtymään. Mehusta mansikat mehulingolla. Keitä 100 ml mansikkamehua ja 4 g agar agar jauhetta sekä sokeri. Keitä liemeksi. Tiputa pipetin avulla liemitippoja jäähtyneeseen öljyyn. Kaada lävikön läpi ja huuhtele kaviaareista ylimääräinen öljy.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras