MasterChef: Mansikoita ja mozzarellaa – Teemu V:n resepti

mc_eps8_teemu_v_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Savustettu mozzarella

  • 1 pallo mozzarellaa
  • 2 tl savustuspurut

Suolainen keksi

  • 1 dl vehnäjauho
  • 50 g voita
  • 40 g sokeria
  • 1 tl mansikka suolaa

Mansikkasuola

  • 4 rkl suolaa
  • 1 d kuivattua mansikkaa

Mansikkakaviaari

  • 4 dl mansikoita
  • 4 g agar agar jauhe
  • 1 tl tomusokeri
  • 1 l rypsiöljy

Mansikkakompotti

  • 2 dl mansikoita
  • 2 rkl balsamietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 3 rkl vettä

Valmistusohje

SAVUSTETTU MOZZARELLA: Revi mozzarellapallot puolikkaiksi, aseta vuokaan ritilälle juustot ja savusta kelmun alla n. 10 min.

MANSIKKASUOLA: Lisää kuivatut mansikat ja suola blenderiin. Sekoita pölyksi ja käytä siivilän läpi.

MANSIKKAKOMPOTTI: Lisää kaikki raaka-aineet kattilaan, keitä miedolla lämmöllä, kunnes hieman jäykistynyt. Siivilöi ylimääräinen liemi pois.

SUOLAINEN KEKSI: Sekoita kaikki ainekset taikinaksi. Levitä uunipellille ohueksi levyksi, paista 170-asteisessa uunissa 10 min tai kunnes kullan värinen.

MANSIKKAKAVIAARI: Laita öljypullo jäähtymään. Mehusta mansikat mehulingolla. Keitä 100 ml mansikkamehua ja 4 g agar agar jauhetta sekä sokeri. Keitä liemeksi. Tiputa pipetin avulla liemitippoja jäähtyneeseen öljyyn. Kaada lävikön läpi ja huuhtele kaviaareista ylimääräinen öljy.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.