Suklaapiparkakkupohja
250 g vehnäjauho
360 g sokeri (siro)
80 g kaakao
3 tl piparkakkumauste
2 tl leivinjauhe
1 tl sooda
1 tl suola
2 dl kahvijogurtti (Arla)
1 ½ dl öljy
1 ½ dl kahvi
2 kananmuna
½ dl Baileys-likööriä
Yhdistä kuivat aineet. Sekoita jogurtti, öljy, kahvi ja kananmuna. Yhdistä seokset.
Paista kahdella uunipellillä 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa 4 x 17 cm (halkaisija). Kostuta kakkupohja liköörillä.
Puolukkamousse
500 g puolukka (pakaste)
3 ½ dl vesi
Keitä noin 5 minuuttia. Siivilöi neste pois (sideharso). Keitä uudestaan. Lisää noin 200 g hillosokeria. Jäähdytä.
(Valmista nesteestä) Puolukkajuoma
400 g puolukkaneste
400 g sokeri
Mousse
150 g puolukkahillo
150 g tuorejuusto (Philadelphia)
1 tl vaniljasokeri
150 g valkosuklaa
1 dl vispikerma
4 kpl liivatelehti
Liota liivatelehdet noin 5 minuuttia. Sulata liivatelehdet. Sekoita tuorejuusto, puolukkahillo ja vaniljasokeri.
Lisää joukkoon sulatetut liivatelehdet. Sulata valkosuklaa ja lisää se joukkoon. Vaahdota kerma ja lisää se lopuksi. Sekoita tasaiseksi.
Keksikulho
75 g sulatettu voi
1 kananmunan valkuainen
1 kananmuna
65 g sokeri
100 g Sunnuntai Anni Helena kakkuvehnäjauho
75 g maito
5 g vaniljasokeri
20 g kaakaojauhe
Sekoita kaikki aineet yhteen. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia.
Paista keksiraudalla noin 2 minuuttia/vohveli. Tee kulhomalli lasinpohjaan (7–8 kpl).
Lumivaahto
200 g sokeri
25 g kananmunan valkuainen
75 g vesi
1 tl vaniljasokeri
30 g tomusokeri
Vatkaa ja lisää liivateneste (75 g keitetty vesi + 1 rkl liivatejauhe). Vatkaa, kunnes jäähtynyt (noin 15 minuuttia).
Tarvikkeet:
Säädettävä kakkurengas
2 uunipeltiä
Sideharsokangas 60 x 60
Vohvelikeksirauta (oma)
Maitolasi
Pyörivä kakkualusta (oma)
Puolukkaversoja
Tähtitylla (oma)