Koko Suomi leipoo: Riitan joulukakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leipurit tuunaavat perinteisiä joululeivonnaisia uuteen uskoon.
Ainekset
- Mehevässä joulukakussa maistuvat suklaa, piparkakut ja puolukka.
Valmistusohje
Suklaapiparkakkupohja
250 g vehnäjauho
360 g sokeri (siro)
80 g kaakao
3 tl piparkakkumauste
2 tl leivinjauhe
1 tl sooda
1 tl suola
2 dl kahvijogurtti (Arla)
1 ½ dl öljy
1 ½ dl kahvi
2 kananmuna
½ dl Baileys-likööriä
Yhdistä kuivat aineet. Sekoita jogurtti, öljy, kahvi ja kananmuna. Yhdistä seokset.
Paista kahdella uunipellillä 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa 4 x 17 cm (halkaisija). Kostuta kakkupohja liköörillä.
Puolukkamousse
500 g puolukka (pakaste)
3 ½ dl vesi
Keitä noin 5 minuuttia. Siivilöi neste pois (sideharso). Keitä uudestaan. Lisää noin 200 g hillosokeria. Jäähdytä.
(Valmista nesteestä) Puolukkajuoma
400 g puolukkaneste
400 g sokeri
Mousse
150 g puolukkahillo
150 g tuorejuusto (Philadelphia)
1 tl vaniljasokeri
150 g valkosuklaa
1 dl vispikerma
4 kpl liivatelehti
Liota liivatelehdet noin 5 minuuttia. Sulata liivatelehdet. Sekoita tuorejuusto, puolukkahillo ja vaniljasokeri.
Lisää joukkoon sulatetut liivatelehdet. Sulata valkosuklaa ja lisää se joukkoon. Vaahdota kerma ja lisää se lopuksi. Sekoita tasaiseksi.
Keksikulho
75 g sulatettu voi
1 kananmunan valkuainen
1 kananmuna
65 g sokeri
100 g Sunnuntai Anni Helena kakkuvehnäjauho
75 g maito
5 g vaniljasokeri
20 g kaakaojauhe
Sekoita kaikki aineet yhteen. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia.
Paista keksiraudalla noin 2 minuuttia/vohveli. Tee kulhomalli lasinpohjaan (7–8 kpl).
Lumivaahto
200 g sokeri
25 g kananmunan valkuainen
75 g vesi
1 tl vaniljasokeri
30 g tomusokeri
Vatkaa ja lisää liivateneste (75 g keitetty vesi + 1 rkl liivatejauhe). Vatkaa, kunnes jäähtynyt (noin 15 minuuttia).
Tarvikkeet:
Säädettävä kakkurengas
2 uunipeltiä
Sideharsokangas 60 x 60
Vohvelikeksirauta (oma)
Maitolasi
Pyörivä kakkualusta (oma)
Puolukkaversoja
Tähtitylla (oma)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno