Koko Suomi leipoo: Liinan kahvikukat
Koko Suomi leipoo -sarjan viidennessä jaksossa loihdittiin pikakahvilla maustettu jälkiruoka.
Kakkupohja
- 4 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 kpl kananmunia
- 7,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
- 35 g mantelijauhoa
- 15 g Nescafé pikakahvijauhetta
- 4 tl leivinjauhetta
- 150 g Valio voita
- 150 g rypsiöljyä
- 2,5 dl kädenlämpöistä Valio maitoa
- 4 rkl kaakaojauhetta
Kostutus
- 40 g Vana Tallinn
- 100 g kirsikanmehua (säilykkeestä mahdollisesti jäänyttä)
- 20 g Nescafé pikakahvijauhetta
Täyte 1
- 500 g Kivettömät hapankirsikat (säilykepurkissa)
- 4 tl liivatejauhetta
- 20 g Nescafe pikakahvijauhetta
- 1 dl kirsikanmehua/ tiivistettä
- 200 g Valio maitorahkaa
- 5 dl Valio vispikermaa
- 100 g valkosuklaata
- 50 g tummaa suklaata
- 2 rkl kaakaojauhetta
Täyte 2
- 250 g marscaponea
- 6 kpl passionhedelmää
- 5 dl Valio vispikermaa
- 100 g valkosuklaata
- 150 g maitosuklaata
- 1 kpl limetin kuorta
Koristekukat
- 500 g Valio tuorejuustoa, maustamaton
- 5 dl Valio vispikermaa
- 200 g valkosuklaata
- elintarvikevärejä: keltainen, punainen, vihreä
Marenki-voikreemi leivoksien reunoihin
- 125 g kananmunanvalkuaisia
- 1,25 dl sokeria
- 250 g Valio voita
- elintarvikevärejä: punainen, keltainen
- 4 rkl kaakaojauhetta
Valmistusohje
KAKKUPOHJA: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää öljy. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää maito.
Laita pellillinen uuniin 200 asteeseen 12-15 minuuttia. Jäähdytä. Ota muotilla pieniä kakkupohjia.
TÄYTE 1: Laita liivatejauhe kirsikkamehuun ja kuumenna. Sulata valkosuklaa.
Vaahdota kerma ja rahka. Lisää suklaa ja liivate. Pursota tasaisesti kermaa leivoksiin ja aseta kirsikat. Laita leivokset hetkeksi pakastimeen.
TÄYTE 2: Sulata valkosuklaa ja raasta maitosuklaa. Vaahdotakerma ja marscapone.
Lisää suklaat, limetin kuori sekä passionihedelmät. Pursota leivoksiin.
KORISTELU: Tee marenkikreemi vaahdottamalla sokeri ja valkuaiset kulhossa. Lämmitä kulhoseosta välillä kuumassa vedessä.
Lisää voi pienissä erissä ja laita kreemi kahteen kulhoon. Laita toiseen hieman kaakaojauhetta.
Viimeistele leivoksien reunat marenkikreemillä.
Koristele leivonnaiset pursottamalla kukkia ja lehtiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"