Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Kasvisnyytit
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen tuotantokauden viimeisessä jaksossa teknisenä tehtävänä oli valmistaa kasvisnyyttejä.
Kuori
- Perunasosejauhe 40 g
- vehnäjauho 220 g
- leivinjauhe ½ tl
- voi (kylmä) 140 g
- vesi (kylmä) 140 g
Täyte
- rypsiöljyä
- sipuli 1 kpl
- Valkosipulin kynsi 1 – 2 kpl
- porkkana 2 kpl
- palsternakka pala
- purjo pala
- herkkusieniä 200 g
- kananmuna 1 kpl
Lisäksi maun mukaan
- etikkaa
- soijakastiketta
- persilja
- ruohosipuli
- valkopippuri
- suola
- (parmesaani)
Voiteluun
- kananmuna
Valmistusohje
Valmista kuoritaikina
Sekoita perunamuusijauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Paloittele voi ja lisää se joukkoon. Sekoita (voi saa jäädä paakuiksi). Lisää vesi ja sekoita nopeasti sekaisin. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Valmista täyte.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita hetki öljyssä. Kuori ja pilko porkkana sekä palsternakka. Pilko purjo. Lisää kasviset pannulle ja pehmennä ne öljyssä sipulien kanssa. Lisää lopuksi pilkotut sienet. Mausta haluamallasi tavalla annettuja raaka-aineita käyttäen. Hauduta. Jäähdytä. Tarvittaessa valuta. Lisää lopuksi kananmuna (ja parmesaani).
Jaa taikina 15 palaan (jätä vähän taikinaa solmun tekemiseen). Pyöritä palat palloiksi. Kaulitse taikinapalat litteiksi pyöreiksi levyiksi.
Laita täytettä palojen päälle (keskelle). Nosta taikinalevyjen reunat ylös ja ummista nyyteiksi.
Tee jäljelle jääneestä taikinasta nauhat nyyttisolmuksi.
Voitele kananmunalla.
Paista 225 asteessa kypsiksi.
Laita kaikki valmistamasi nyytit tarjoiluastialle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka