Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Kasvisnyytit

Jakso 10.Kasvisnyytit.EMMI
Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 29.11.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen tuotantokauden viimeisessä jaksossa teknisenä tehtävänä oli valmistaa kasvisnyyttejä.

Kuori

  • Perunasosejauhe 40 g
  • vehnäjauho 220 g
  • leivinjauhe ½ tl
  • voi (kylmä) 140 g
  • vesi (kylmä) 140 g

Täyte

  • rypsiöljyä
  • sipuli 1 kpl
  • Valkosipulin kynsi 1 – 2 kpl
  • porkkana 2 kpl
  • palsternakka pala
  • purjo pala
  • herkkusieniä 200 g
  • kananmuna 1 kpl

Lisäksi maun mukaan

  • etikkaa
  • soijakastiketta
  • persilja
  • ruohosipuli
  • valkopippuri
  • suola
  • (parmesaani)

Voiteluun

  • kananmuna

Valmistusohje

Valmista kuoritaikina

Sekoita perunamuusijauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Paloittele voi ja lisää se joukkoon. Sekoita (voi saa jäädä paakuiksi). Lisää vesi ja sekoita nopeasti sekaisin. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Valmista täyte.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita hetki öljyssä. Kuori ja pilko porkkana sekä palsternakka. Pilko purjo. Lisää kasviset pannulle ja pehmennä ne öljyssä sipulien kanssa. Lisää lopuksi pilkotut sienet. Mausta haluamallasi tavalla annettuja raaka-aineita käyttäen. Hauduta. Jäähdytä. Tarvittaessa valuta. Lisää lopuksi kananmuna (ja parmesaani).

Jaa taikina 15 palaan (jätä vähän taikinaa solmun tekemiseen). Pyöritä palat palloiksi. Kaulitse taikinapalat litteiksi pyöreiksi levyiksi.

Laita täytettä palojen päälle (keskelle). Nosta taikinalevyjen reunat ylös ja ummista nyyteiksi.

Tee jäljelle jääneestä taikinasta nauhat nyyttisolmuksi.

Voitele kananmunalla.

Paista 225 asteessa kypsiksi.

Laita kaikki valmistamasi nyytit tarjoiluastialle.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit