Koko Suomi leipoo: Riitan sienipiirakat

KSL: Raaka-aineena sieni RIITTA
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kahdeksannen jakson taitotehtävässä Riitta leipoi sienipiirakoita. Reseptistä tulee noin 12 piirakkaa.

Täyte

  • n. 600g kantarelleja
  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli
  • Valkopippuri
  • Suola

Perunapeti

  • 400g Jauhoiset perunat
  • Vesi
  • (Suola )
  • 1 Munankeltuainen
  • 35g Voita
  • 50g Västerbotten juusto

Ruistaikina

  • 2,5dl Karkea ruisjauho
  • 1dl Vehnäjauhoja
  • 1tl Suolaa
  • 1,5dl Vettä
  • 1rkl Ruokaöljyä

Koristeluun

  • 1dl Pakaste puolukoita
  • 12 kpl puolukka varpu

Valmistusohje

Pilko kantarellit ja paahda kuivaksi paistinpannulla. Lisää voi ja sipuli. Mausta.

Tee seuraavaksi perunapeti: Keitä perunat, mutta älä kaada kaikkea nestettä pois. Survo soseeksi ja lisää keltuainen, vatkaa ja lopuksi raastettu juusto joukkoon (tarkista tässä vaiheessa suolaisuus koska juusto on aika suolainen).

Tee seuraavaksi ruistaikina: Sekoita taikina ainekset keskenään yleiskoneella (taikinakoukulla).

Sirota runsaasti ruisjauhoja pöydälle ja jaa taikina 12 osaan. Pyöritä palloiksi ja peitä pallot märällä pyyheliinalla etteivät kuivu. 

Kauli piirakkakaulimella noin 17cm kertaa 10cm munanmuotoiseksi. Levitä pinnalle perunapeti (jätä reunoista noin 2cm ilman perunaa).

Seuraavaksi lisää paistetut kantarellit. Rypytä reunat samoin kuin karjalanpiirakat.

Sulata 30g VOITA ja lisää 1dl MAITOA (tai vettä). Voitele maito-voi nesteellä piirakoita ja paista uunissa 15min 250 asteessa.

Kun poistat uunista voitele uudestaan. Tarjoile pakastepuolukoiden kera.

 

 

Parhaat ruokaohjelmat