Koko Suomi leipoo: Tommin cannolit
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden toisessa taitotehtävässä leivottiin kansainvälisiä herkkuja. Tommi leipoi tehtävässä italialaisia cannoleja.
Cannolit
- 57 g voita
- 3/4 dl sokeria
- 1 pieni kananmuna
- 0.9 dl vehnäjauhoja
- ¾ rkl kaakaojauhetta
Täyte
- 250 g mascarponea
- 1 dl kuohukermaa
- 1 tl (maun mukaan) sitruuna-aromia
- 3 rkl sokeria
- Koristelu
- 150 g tumma suklaa
- 2¼ rkl paahdettua mantelirouhetta
Valmistusohje
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää varovasti kaakaojauhe ja jauhot. sivele ruokalusikallinen massaa leivinpaperille ohueksi, pyöreäksi, halkaisijaltaan 12 cm:n levyksi. Tee 4 levyä kerrallaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 4–5 minuuttia.
Ota levyt yksitellen uunista ja muotoile heti cannolien muotoon eli kartion malliseksi rullaksi. Tähän on olemassa leivontakaupoissa myös muotteja jolloin aikaa säästyy ja vaivaa. Laita rulla snapsilasiin tai pullon kaulaan jäähtymään jotta muoto säilyy. Jatka paistamista neljä levyä kerrallaan, kunnes koko taikina on paistettu.
Täyte: Paahda mantelirouhetta kevyesti pannulla. Vaahdota kerma. Sekoita sitruuna-aromi ja sokeri mascarponejuuston sekaan ja notkista sitä hieman. Kääntele mascarpone kermavaahdon joukkoon. Täytä jäähtyneet cannolit vaahdolla ja sirottele paahdettu mantelirouhe vaahdon pinnalle. Sulata suklaa vesihauteessa ja pursota sulanut ja jäähtynyt suklaa leivoksen päälle. Asettele cannolit tarjolle annoslautasille tai isompaan tarjoiluastiaan.
Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti