Koko Suomi leipoo: Toscapiirakka

kokosuomileipoo_toscapiirakka
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä teknisessä tehtävässä leivottiin herkullisia toscapiirakoita.

Pohja

  • 180 g mantelimassaa
  • 180 g voita
  • 80 g sokeria
  • 160 g kananmunaa
  • 100 g karkeaa vehnäjauhoa

Kuorrutus

  • 70 g voita
  • 130 g sokeria
  • 130 g mantelilastuja
  • 70 g kermaa
  • 7 g vehnäjauhoa

Valmistusohje

Vaahdota mantelimassa, pehmennetty voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat vähitellen hyvin sekoittaen. Lisää vehnäjauhot. Levitä massa voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan n.22 cm). Paista 175 asteessa kypsäksi.

Valmista toscakuorrutus. Levitä kuorrute pohjan päälle. Paista 250 asteessa, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. Siirrä toscapiirakka tarjoiluastialle.

 


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!