Koko Suomi leipoo: Tulistuneet vegaaniset välipala pizzaset, Hannan resepti
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kuudennessa jaksossa valmistettiin välipalaherkku.
Ruispizzapohja
- 24 g tuorehiivaa
- 4 dl käden lämpöistä vettä
- 1 tl suolaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 5 dl karkeaa ruisjauhoa
- 2 dl erikoisvehnäjauhoja
- 0,5 – 1 rkl (oman maun mukaan) chilimausteseosta
Punainen pesto
- 300gtomaattipyreetä
- 1 ruukku + 1 ruukku koristeluun basilikaa
- 1 dl aurinkokuivattujen tomaattien lientä
- 1 tlk (330/200g) aurinkokuivattuja tomaatteja
- 0,5 dl pinjansiemeniä
- 0,5 dl cashewpähkinöitä
- 4 kpl valkosipulinkynsiä
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 0,5 tl suolaa
Kasvistäyte
- 200g kasvispohjainen Muu jauhismuru Taco
- Tilkka rypsiöljyä jauhismurun paistamiseen
- 2-3 rkl punaista pestoa (ohje edellä)
- 1 tl suolaa
- Puolikas kesäkurpitsa
- 1 kpl (pieni) punainen paprika
- 1 kpl (pieni) keltainen paprika
- 1 prk mustia kivettömiä oliiveja
- 2 kpl tuoretta chiliä (mieto punainen)
- 150 g Nurishh kasviperäistä raastetta
Viimeistely
- 4 kpl tuoretta punaistä chiliä
- 1 puntti basilikaa (tuore)
Valmistusohje
RUISPIZZAPOHJAT: Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola. Sekoita joukkoon ruisjauhot sekä chilimausteseos, ja alusta taikinaan vehnäjauhot. Lisää öljy ja vielä tarvittaessa jauhoja. Vaivaa taikinaa ainakin 5 minuuttia. Peitä taikina liinalla ja anna kohota ainakin 30 minuuttia.
PUNAINEN PESTO: Paahda pinjansiemeniä sekä cashewpähkinöitä hetki kuivalla pannulla. Varo etteivät pala. Valuta aurinkokuivatut tomaatit. (Säästä liemi, sillä 1 dl siitä käytetään peston valmistukseen.) Säästä varmuuden vuoksi kuitenkin koko liemi, sillä liemellä voi tarpeen tullen notkistaa valmista pestoa, jos siitä tulee liian tönkköä. Laita kaikki aineet tehokkaaseen tehosekoittimeen ja aja tahnaksi. Tarkista maku.
KASVISTÄYTE: Ruskista jauhismuru pannulla tilkassa öljyä ja mausta suolalla sekä punaisella pestolla. Ota kesäkurpitsasta juustohöylällä ohuita viipaleita, ja leikkaa ne vielä kahtia. Pilko paprikat suikaleiksi. Halkaise oliivit puoliksi. Pilko chili pieniksi rinkuloiksi.
PIZZOJEN KOKOAMINEN JA PAISTAMINEN: Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen (kiertoilma). Painele hyvin kohonneesta taikinasta 10 saman kokoista pientä pizzaa jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle uunipelille. Paina juomalasilla keskeltä pohjaa alaspäin, jolloin reunat kohoavat ylöspäin. Levitä punaista pestoa pohjien päälle, sen jälkeen jauhismuru. Laita puoliympyrän muotoiset kesäkurpitsan viipaleet pizzojen reunojen myötäisesti. Asettele paprikan suikaleet, oliivit sekä chili haluamallasi tavalla pizzapohjille. Ripottele lopuksi pinnalle vegaanista juustoraastetta.Paista pizzoja uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juusto saa väriä.
VIIMEISTELY: Nosta pizzat jäähtymään ritilän päälle. Kun pizzat ovat jäähtyneet tarpeeksi laita pizzat tarjoilualustalle ja koristele tuoreella basilikalla sekä tuoreella chilillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa