Koko Suomi leipoo: "Yalla Habibi" -leivos Libanonin makuja
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden neljännessä jaksossa taidonnäytetehtävässä kilpailijat leipovat voileipäkakusta uuden version.
Pohja
- 20 viipaletta Fazer Real -leipää
Täyte, halloumijuusto-mousse
- 400 g halloumia
- 200 g maustamaton tuorejuusto
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl puristettua sitruunan mehua (1-2 sitruunaa)
- 2-3 rkl red szechuan-maustetta jauheena
Täyte
- tabouleh-salaatti
- couscous
- 1 dl bulguria
- 1dl vettä (kiehuvaa)
- 1-1,5 dl puristettua sitruunan mehu (2-3 luomu sitruunaa)
- 1/2tl merisuola hiutaleita
Salaatti-aineet
- 2-3 dl silputtua tuoretta persiljaa (2 ruukkua)
- 1-2 dl silputtua tuoretta vahvaa minttua (1 ruukku)
- 8-10 punaista kirsikka tomaattia kuutioina
- 1/2 sipuli kuutioina
- 1/2 vihreä tuore kurkku kuutioina
- 3-4 rkl extra virgin oliiviöljyä
- mustapippuria myllystä
- 1/2tl suolaa
Kuorrutepursotus punajuuri-hummus
- 1 tölkki käyttövalmiita kikherneitä
- 1-2 rkl tahini-tahnaa (seesaminsiementahnaa)
- 50g etikkapunajuuria
- 1-2 rkl sitruunamehua (1 sitruuna)
- 1-2 rkl extra virgin oliiviöljyä
- ripaus jauhettua korianteria (1/2 tl)
- ripaus jauhettua juustokuminaa (1/2 tl)
- 2 tl merisuola hiutaleita
- mustapippuria myllystä
Kostutus
- sitruunavesi seos
- 1/2 dl sitruuna mehua (1-2 tuoretta sitruunaa)
- 1 dl vettä
Koristelu
- punajuuri-hummus -pursotukset
- tuoreetta vahvaa minttua (1 ruukku)
- 10 kpl sarviorvokkia
Valmistusohje
1. Viipaloi halloumijuustot ja laita uunipellille 200C paahtumaan, kunnes saavat väriä. Jäähdytä.
2. Leikkaa stanssilla yhteensä 20 pyöreää "siivua" kunkin leipäviipaleen keskeltä.
3. Valmista halloumimousse. Viipaloi halloumi pieniksi paloiksi. Surauta sitten kaikki aineet tehosekoittimessa sileäksi.
4. Valmista tabouleh-salaatti.
5. Tee ensin couscous. 1dl kiehuvaa vettä, 1dl bulguria. Kun se on vetäytynyt/valmista sekoita joukkoon 1dl sitruunamehua.
6. Pilko muut ainekset veitsellä pieniksi - "silppua" yrtit, ja sipuli, kuutioi tomaatit, kurkku. Sekoita nämä couscous :in joukkoon. Lisää 2-3 rkl oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
7. Valmista punajuurihummus. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa sileiksi.
8. Aloita voileipäkakku leivosten teko.
9. Aseta pyöreä leipäviipale alustalle. Kostuta sitruunavedellä. Pursota halloumi-moussea päälle. Lusikoi taboulehia päälle. Laita toinen pyöreä viipale päälle. Kostuta sitruunavedellä.
10. Tee punajuurihummus pursotus päälle.
11. Koristele syötävillä kukilla ja mintun lehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"