Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ankkaa ja perunafondantia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perjantaiaamuna MTV3 Huomenta Suomessa valmistaudutaan viikonlopun yhteisiin herkkuhetkiin. Uutisstudion oma Michelin-kokki Pekka Terävä kokkaa ankkaa perunafondantin kera ja studion oma viiniasiantuntija Timo Hannula laati ankalle omat viinivinkkinsä, eikä unohdeta myöskään ajankohtaista Beaujolais Nouveau-viiniäkään.

Ainekset

  • 1 ankan rintafilee
  • 2 Rosamunda-perunaa
  • 1 rasia brysselinkaalia
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 punajuuri
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • voita
  • timjamia
  • mustapippuria

Valmistusohje

Laita kattilaan valkosipulin kynsi, voi ja timjami. Leikkaa perunat 2 x 2 cm:n kokoisiksi paloiksi ja lisää kattilaan. Peitä perunat leivinpaperilla ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Kuori ja lohko punajuuret. Laita kattilaan nokare voita ja kypsennä lohkotut punajuuret kannen alla kypsyydeltään al denteksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä.

Kuori brysselinkaalit ja ryöppää nopeasti suola-sokerivedessä.

Laita suolalla ja pippurilla maustetut ankanrinnat kylmälle pannulle. Poista ylimääräistä rasvaa pannulta. Kypsennä mediumiksi.

Hienonna ruohosipuli ja yhdistä kaalien kanssa. Tarjoile annos.

Tuoreimmat aiheesta

Ankkaa