Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistettua kalafileetä perunapadan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän reseptiin voit valita kalaa, joka sopii parhaiten makuusi tai lompakollesi, esimerkiksi nieriää, kirjolohta, makrillia, tuoretta silliä tai silakoita. Tarjoile herkullisen perunapadan, sitruunoiden ja herneiden kera.

Neljälle

  • 800 g kalafileitä
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • 8 perunaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 pieni purjo
  • ½ vihreä kurkku
  • 2 rkl kapriksia
  • ½ nippu tilliä
  • vihreitä herneitä
  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat. Viipaloi purjo renkaiksi. Kuutioi kurkku.

2. Laita perunat kattilaan viinietikan, suolan ja liemikuution kanssa. Kaada päälle vettä, niin että perunat juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla 10 minuuttia kunnes perunat alkavat pehmetä. Lisää silloin purjo ja kurkku. Tämän jälkeen sinun tarvitsee vain kuumentaa pata kiehuvaksi ennen tarjoilua.

3. Valmista sillä aikaa kala. Penslaa fileet rapsiöljyllä. Paista muutama minuutti molemmin puolin. Koristele pata tillillä ja kapriksilla. Tarjoile pata kalan, vihreiden herneiden ja sitruunalohkojen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee