Lampaankyljyksiä, madeirakastiketta ja ruusukaaliperunat
Monet juhlat kestävät koko päivän ja niissä on syytä ilahduttaa vieraita makeiden herkkujen ohella myös jollain ruokaisalla. Juhlien pääruoaksi voi valmistaa vaikka lampaankyljyksiä, jotka tarjoillaan madeiraviinillä maustetun kastikkeen ja ruusukaaliperunoiden kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 1 kg lampaankyljyksiä
- valkosipuliöljyä
- 2 dl tummaa kastikepohjaa
- 1 dl madeiraviiniä
- 1 dl punaviiniä
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- tummaa kastikesuurustetta
- 4 perunaa (esim. rosamunda)
- 10 ruusukaalia
- suolaa
Valmistusohje
Paista lampaankyljykset pannulla valkosipuliöljyssä ja nosta ne sitten pois pannulta. Kaada viinit pannulle ja kiehauta. Kaada päälle myös tumma kastikepohja ja mausta kevyesti etikalla. Anna kastikkeen kiehua hetki kasaan ja suurusta sitä hiukan. Nosta kyljykset kastikkeen joukkoon ja anna niiden lämmetä siinä, kuitenkaan keittämättä enää.
Leikkaa pestyt perunat aivan ohuiksi viipaleiksi ja paista niitä valkosipuliöljyn kanssa pannulla kunnes ne ovat lähes kypsiä. Halkaise ruusukaalit ja lisää pannulle. Paista vielä hetki niin, että kaalitkin vähän pehmenevät. Jos ruusukaalit ovat kovin isoja, ne kannattaa ryöpätä nopeasti ennen pannulle laittoa. Mausta perunalisäke suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta