Mausteista kiinalaista possua

Tässä ruokalajissa on enemmän vihanneksia kuin lihaa. Ota mieluiten esiin kaikki ainekset ennen kuin alat wokata, muuten sinulle voi tulla kiire. Jos haluat, tarjoile riisin kera.

Neljälle

  • 250 g luutonta porsaanlihaa
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 rkl kylmää vettä
  • 2 tl maizenaa
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 keskikokoinen keltasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 6 cm purjoa
  • 2 rkl maissiöljyä
  • 2 maustemittaa chilipippuria
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 tl kidesokeria
  • ½ prk bambunversoja, valutettuja
  • 1 maustemitta suolaa
  • 6 tuoretta herkkusientä

Valmistusohje

1. Suikaloi porsaanliha ohuesti. Sekoita soija, vesi, maizena ja inkivääri keskikokoisessa kulhossa. Laita lihasuikaleet kulhoon, marinoi 10 minuuttia.

2. Puhdista sienet ja leikkaa pois jalan pää, viipaloi sienet ohuesti. Kuori ja hienonna valkosipuli, kuori ja viipaloi keltasipuli ohuesti. Huuhdo paprika ja suikaloi se n. ½ cm leveiksi ja 5 cm pituisiksi suikaleiksi. Huuhdo purjo ja leikkaa se ½ cm kokoisiksi paloiksi.

3. Kuumenna 1 rkl öljyä isossa wokki- tai paistinpannussa kuumalla lämmöllä. Lisää pannuun sienet, valkosipuli, sipuli, paprika ja chili ja paista n. 2 minuuttia samalla sekoittaen. Laita vihannekset vadille juuri kun ne alkavat pehmetä.

4. Kuumenna loput öljystä wokkipannussa. Nostele lihat marinadista, laita pannuun ja paista 3 minuuttia kovalla lämmöllä. Lisää marinadi, viinietikka, sokeri, bambunversot ja purjo. Paista vielä muutama minuutti samalla sekoittaen. Lisää paistetut vihannekset. Kuumenna, mausta suolalla ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!