Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mausteista kiinalaista possua

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä ruokalajissa on enemmän vihanneksia kuin lihaa. Ota mieluiten esiin kaikki ainekset ennen kuin alat wokata, muuten sinulle voi tulla kiire. Jos haluat, tarjoile riisin kera.

Neljälle

  • 250 g luutonta porsaanlihaa
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 rkl kylmää vettä
  • 2 tl maizenaa
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 keskikokoinen keltasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 6 cm purjoa
  • 2 rkl maissiöljyä
  • 2 maustemittaa chilipippuria
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 tl kidesokeria
  • ½ prk bambunversoja, valutettuja
  • 1 maustemitta suolaa
  • 6 tuoretta herkkusientä

Valmistusohje

1. Suikaloi porsaanliha ohuesti. Sekoita soija, vesi, maizena ja inkivääri keskikokoisessa kulhossa. Laita lihasuikaleet kulhoon, marinoi 10 minuuttia.

2. Puhdista sienet ja leikkaa pois jalan pää, viipaloi sienet ohuesti. Kuori ja hienonna valkosipuli, kuori ja viipaloi keltasipuli ohuesti. Huuhdo paprika ja suikaloi se n. ½ cm leveiksi ja 5 cm pituisiksi suikaleiksi. Huuhdo purjo ja leikkaa se ½ cm kokoisiksi paloiksi.

3. Kuumenna 1 rkl öljyä isossa wokki- tai paistinpannussa kuumalla lämmöllä. Lisää pannuun sienet, valkosipuli, sipuli, paprika ja chili ja paista n. 2 minuuttia samalla sekoittaen. Laita vihannekset vadille juuri kun ne alkavat pehmetä.

4. Kuumenna loput öljystä wokkipannussa. Nostele lihat marinadista, laita pannuun ja paista 3 minuuttia kovalla lämmöllä. Lisää marinadi, viinietikka, sokeri, bambunversot ja purjo. Paista vielä muutama minuutti samalla sekoittaen. Lisää paistetut vihannekset. Kuumenna, mausta suolalla ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Kiinalaista