Kokonaisena paistettu porsaanfilee portviinikastikkeen kera
Porsaanfilee sopii hieman juhlavammalle aterialle. Tarjoile filee portviinikastikkeen, perunasoseen ja kevyesti keitettyjen vihannesten kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 600 g porsaanfileetä
Marinadi
- ½ dl öljyä
- 1 tl timjamia
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl tuoretta inkivääriä
Portviinikastike
- 1 salottisipuli
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl portviiniä
- 4 dl lihalientä
- ½ tl suolaa
- 1/4 tl jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- kevyesti keitettyjä, voissa pyöräytettyjä vihanneksia
- perunasosetta (maustettuna emmentalraasteella)
Valmistusohje
1. Porsaanfilee: Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita öljy, timjami, pippuri ja inkivääri marinadiksi ja marinoi fileetä siinä tunnin ajan. Ruskista filee kauttaaltaan ja jälkipaista uunissa 8-10 minuuttia. Anna lihan levätä alumiinifolioon käärittynä ja pidä se lämpimänä. Viipaloi liha vasta juuri ennen tarjoilua.
2. Portviinikastike: Hienonna salottisipuli. Sulata voi kattilassa ja kuullota salottisipuli ruskistamatta sitä. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Kiehauta viini ja lihaliemi toisessa kattilassa. Nosta ensimmäinen kattila takaisin levylle ja laimenna suurus nesteellä vähän kerrallaan ja sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia, silloin tällöin sekoittaen. Siivilöi kastike.
3. Tarjoile liha portviinikastikkeen, kevyesti keitettyjen vihannesten ja perunasoseen kanssa. Mausta perunasose emmental-juustoraasteella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku