Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kokonaisena paistettua häränfileetä ja munakoisoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on oikea juhla-ateria.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 800 g häränfileetä (kokonaisena)
  • 2 rkl voitasuolaa
  • jauhettua valkopippuriajauhettua mustapippuria
  • 2 munakoisoa
  • muutama tuore salvianlehti

Punaviinikastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl punaviiniä
  • 2 ½ dl lihalientä
  • 2 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Punaviinikastike: Hienonna salottisipuli. Sulata voi kattilassa ja paista salottisipulia voissa ilman että se saa väriä. Ota kattila liedeltä ja lisää jauhot, sekoita hyvin. Kuumenna viini ja liemi kiehuvaksi toisessa kattilassa. Laita ensimmäinen kattila takaisin liedelle ja lisää vähitellen viinilientä samalla sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia, välillä sekoitellen. Siivilöi kastike ennen tarjoilua.

2. Häränfilee: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jos fileessä on jänne jäljellä, leikkaa se pois. Kuumenna voi paistinpannussa ja ruskista filee joka puolelta. Mausta suolalla, valkopippurilla ja mustapippurilla. Laita filee uuninkestävään vuokaan. Pistä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Paista uunissa kunnes sisälämpötila on 61-63 astetta, silloin liha on kauniin vaaleanpunainen sisältä. Jos haluat lihan verisenä, ota se uunista 59-asteisena, jos haluat täysin läpikypsän paistin, odota 70 asteeseen. Ota liha uunista ja kääri se alumiinifolioon. Anna lihan levätä 10 minuuttia ennen kuin viipaloit sen.

3. Lohko munakoisot ja paista uunissa häränfileen kanssa. Asettele munakoisolohkot lämpimille lautasille, laita päälle häränfileeviipaleita ja tiputtele päälle hieman kastiketta. Koristele salvianlehdillä, tarjoile loput kastikkeesta erikseen.

Tuoreimmat aiheesta

Häränfilee