Jättiravunpyrstöjä ja suklaakastiketta
Suklaata ja katkarapuja? Kyllä! Maista ja ylläty!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 hengelle
- 230 g tummaa suklaata pilkottuna (vähintään 70 % kaakaota)
- 120 ml maitoa
- 3 rkl neitsytoliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- 450 katkarapuja kuorittuna
- suolaa
- 240 ml valkoviiniä
- pieni nippu tuoretta persiljaa silputtuna
Valmistusohje
- Laita maito ja suklaa teräskulhoon.
- Laita kattilaan vettä. Kun vesi kiehuu hiljalleen, laita teräskulho kattilan päälle.
- Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
- Kuumenna öljy pannulla ja ruskista valkosipulit.
- Lisää katkaravut.
- Kypsennä, kunnes se on vaaleanpunaista ja läpikuultamatonta.
- Lisää suola ja viini, keitä kokoon. Lisää sitten persiljasilppu.
- Laita lautaselle, valuta sulaa suklaata noroina päälle ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti