Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jättiravunpyrstöjä ja suklaakastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Suklaata ja katkarapuja? Kyllä! Maista ja ylläty!

4 hengelle

  • 230 g tummaa suklaata pilkottuna (vähintään 70 % kaakaota)
  • 120 ml maitoa
  • 3 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 450 katkarapuja kuorittuna
  • suolaa
  • 240 ml valkoviiniä
  • pieni nippu tuoretta persiljaa silputtuna

Valmistusohje

- Laita maito ja suklaa teräskulhoon.

- Laita kattilaan vettä. Kun vesi kiehuu hiljalleen, laita teräskulho kattilan päälle.

- Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

- Kuumenna öljy pannulla ja ruskista valkosipulit.

- Lisää katkaravut.

- Kypsennä, kunnes se on vaaleanpunaista ja läpikuultamatonta.

- Lisää suola ja viini, keitä kokoon. Lisää sitten persiljasilppu.

- Laita lautaselle, valuta sulaa suklaata noroina päälle ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Kastike äyriäisille