Omena/piparjuurivinegretti: Kuori omenat, poista siemenkodat ja paloittele neljään osaan. Sekoita öljy, viinietikka, suola, pippuri ja hunaja keskenään. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne öljy-viinietikkaseokseen. Lisää viimeiseksi piparjuuri. Sekoita vinegretti ja anna sen levätä 5 minuuttia, jotta piparjuuren maku pääsee esille. Valuta ostereiden päälle ja syö.
Juurikasmehu-punasipulivinegretti: Kuori sipuli ja juurikas, hienonna molemmat ja kuumenna pannussa yhdessä juurikasmehun, viinietikan, sokerin ja murskattujen juustokuminan siementen kanssa. Keitä seosta kunnes puolet siitä on haihtunut, jäähdytä ja siirrä jääkaappiin. Mausta kylmä vinegretti suolalla ja pippurilla. Valuta ostereiden päälle ja syö.
Vinegretti lantusta, savustetusta ihrasta ja tillistä: Kuutioi ihra pieniksi paloiksi ja paista palat kuivalla paistinpannulla rapeiksi. Älä käytä paistamiseen öljyä tai rasvaa. Ota ihrakuutiot pois lämmöltä ja kaada ne siivilään. Säilytä poistinpannulle kertynyt rasva, sitä tarvitaan myöhemmin. Kuori lanttu ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi (suunnilleen ihrapalasten kokoisiksi). Sekoita lanttu- ja ihrakuutiot keskenään. Sekoita öljy, hunaja, pippuri, hienonnettu tilli sekä sitruunan mehu ja kuori tasaiseksi vinegretiksi. Lisää ihrakuutiot ja lantut ja mausta vinegretti tilkalla paistinpannuun kertynyttä rasvaa.
Kaada vinegretti ostereiden päälle ja nauti heti. Kun käytät vinegretin heti, lantun rapeus ei ehdi kärsiä eikä tillin raikas vihreä väri haalistua.