Maustamattomia ostereita ja kolmea vinegrettiä
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 15 (noin) osteria
Omena/piparjuurivinegretti
- 2 tanskalaista omenaa
- ¼ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 0,5 dl siideriviinietikkaa
- 1 tl hunajaa
- 2 rkl raastettua piparjuurta
- suolaa ja vastarouhittua pippuria
Juurikasmehu-punasipulivinegretti
- 2 dl juurikasmehua
- 1 punasipuli
- 1 pieni juurikas
- 1 dl omenaviinietikkaa
- 1 rkl ruokosokeria
- 5 juustokuminan siementä
- suolaa ja pippuria
Vinegretti lantusta, savustetusta ihrasta ja tillistä
- 1 lanttu
- 50 g savustettua ihraa
- ¼ dl (2 rkl) rypsiöljyä
- ½ nippua tilliä
- 1 sitruuna
- 1 rkl hunajaa
- suolaa ja vastarouhittua pippuria
Valmistusohje
Omena/piparjuurivinegretti: Kuori omenat, poista siemenkodat ja paloittele neljään osaan. Sekoita öljy, viinietikka, suola, pippuri ja hunaja keskenään. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne öljy-viinietikkaseokseen. Lisää viimeiseksi piparjuuri. Sekoita vinegretti ja anna sen levätä 5 minuuttia, jotta piparjuuren maku pääsee esille. Valuta ostereiden päälle ja syö.
Juurikasmehu-punasipulivinegretti: Kuori sipuli ja juurikas, hienonna molemmat ja kuumenna pannussa yhdessä juurikasmehun, viinietikan, sokerin ja murskattujen juustokuminan siementen kanssa. Keitä seosta kunnes puolet siitä on haihtunut, jäähdytä ja siirrä jääkaappiin. Mausta kylmä vinegretti suolalla ja pippurilla. Valuta ostereiden päälle ja syö.
Vinegretti lantusta, savustetusta ihrasta ja tillistä: Kuutioi ihra pieniksi paloiksi ja paista palat kuivalla paistinpannulla rapeiksi. Älä käytä paistamiseen öljyä tai rasvaa. Ota ihrakuutiot pois lämmöltä ja kaada ne siivilään. Säilytä poistinpannulle kertynyt rasva, sitä tarvitaan myöhemmin. Kuori lanttu ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi (suunnilleen ihrapalasten kokoisiksi). Sekoita lanttu- ja ihrakuutiot keskenään. Sekoita öljy, hunaja, pippuri, hienonnettu tilli sekä sitruunan mehu ja kuori tasaiseksi vinegretiksi. Lisää ihrakuutiot ja lantut ja mausta vinegretti tilkalla paistinpannuun kertynyttä rasvaa.
Kaada vinegretti ostereiden päälle ja nauti heti. Kun käytät vinegretin heti, lantun rapeus ei ehdi kärsiä eikä tillin raikas vihreä väri haalistua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka