Katkarapuja kolmella kastikkeella
Tuoreet katkaravut ovat lauantainamia, johon ei koskaan kyllästy. Nauti ne sellaisinaan, tai maukkaiden kastikkeiden, vastaleivotun leivän ja ehkäpä maukkaan juuston kanssa. Valmista!
Ainekset
- Neljälle
Peruskastike
- 2 dl majoneesia
- 4 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
- suolaa ja mustapippuria
Mangokastike
- ¾ dl mango chutneyta
- muutama tippa sitruunamehua
- hieman tabascoa
American dip
- ¾-1 dl chilikastiketta
- hieman raastettua piparjuurta
Sinihomejuustokastike
- 25 g sinihomejuustoa, murustettuna
- hieman worcestershirekastiketta
Lisäksi
- 1 kg katkarapuja
Valmistusohje
1. Mangokastike: Mausta 1/3 peruskastikkeesta mango chutneylla, sitruunalla ja tabascolla.
2. American dip: Mausta 1/3 peruskastikkeesta chilikastikkeella ja piparjuuriraasteella.
3. Sinihomejuustokastike: Mausta 1/3 peruskastikkeesta sinihomejuustolla ja tilkalla worcestershirekastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka