Mustapippurista porsaanseläkettä ja kurkkuraitaa

Mieto porsaanseläke saa kunnolla makua mustapippurista. Portviinikastike tähtianisten kera sekä viileä kurkkuraitakastike sopivat hyvin lisukkeeksi.

Neljälle

  • 600 g porsaanseläkettä
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 1 rkl sambal oelekia
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 rkl voita
  • 2 maustemittaa rouhittua mustapippuria

Kastike

  • 2 dl punaista portviiniä
  • 2 tähtianista
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 maustemitta jauhettua inkivääriä
  • 2 dl lihalientä
  • 2 dl punaviiniä
  • maizenaa

Kurkkuraita

  • ½ lavakurkku
  • 1 maustemitta suolaa
  • 2 dl ruoanlaittojogurttia
  • 5 mintunlehteä
  • ½ maustemitta mustapippuria

Valmistusohje

1. Kurkkuraita: Halkaise kurkku pituussuuntaan ja kaavi pois siemenet teelusikan avulla. Viipaloi kurkku ohuesti, ripottele päälle suola ja anna levätä vartin ajan. Purista kurkuista neste ja sekoita jogurttiin, lisää suikaloitu minttu sekä pippuri. Anna seistä tunnin ajan ennen tarjoilua.

2. Kastike: Hienonna valkosipuli ja salottisipuli. Keitä portviini sekä tähtianikset, salottisipuli, inkivääri ja valkosipuli, keitä kokoon kunnes puolet nesteestä on jäljellä. Lisää liemi ja punaviini ja anna kiehua hiljaa n. 15 minuuttia. Siivilöi kastike, mausta suolalla ja pippurilla. Suurusta maizenalla jonka olet sekoittanut vesitilkkaan.

3. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Sekoita osterikastike, sambal oelek ja seesaminsiemenet marinadiksi. Ruskista porsaanseläke kokonaisena voissa joka puolelta. Penslaa liha marinadilla, ripottele päälle mustapippuria ja paista uunissa n. 20 minuuttia kunnes sisälämpötila on 65 astetta. Anna lihan levätä 5 minuuttia. Viipaloi liha ja tarjoile kastikkeen sekä kurkkuraidan kera.

Parhaat ruokaohjelmat