Mustapippurista porsaanseläkettä ja kurkkuraitaa
Mieto porsaanseläke saa kunnolla makua mustapippurista. Portviinikastike tähtianisten kera sekä viileä kurkkuraitakastike sopivat hyvin lisukkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g porsaanseläkettä
- 2 rkl osterikastiketta
- 1 rkl sambal oelekia
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- 1 rkl voita
- 2 maustemittaa rouhittua mustapippuria
Kastike
- 2 dl punaista portviiniä
- 2 tähtianista
- 2 salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 maustemitta jauhettua inkivääriä
- 2 dl lihalientä
- 2 dl punaviiniä
- maizenaa
Kurkkuraita
- ½ lavakurkku
- 1 maustemitta suolaa
- 2 dl ruoanlaittojogurttia
- 5 mintunlehteä
- ½ maustemitta mustapippuria
Valmistusohje
1. Kurkkuraita: Halkaise kurkku pituussuuntaan ja kaavi pois siemenet teelusikan avulla. Viipaloi kurkku ohuesti, ripottele päälle suola ja anna levätä vartin ajan. Purista kurkuista neste ja sekoita jogurttiin, lisää suikaloitu minttu sekä pippuri. Anna seistä tunnin ajan ennen tarjoilua.
2. Kastike: Hienonna valkosipuli ja salottisipuli. Keitä portviini sekä tähtianikset, salottisipuli, inkivääri ja valkosipuli, keitä kokoon kunnes puolet nesteestä on jäljellä. Lisää liemi ja punaviini ja anna kiehua hiljaa n. 15 minuuttia. Siivilöi kastike, mausta suolalla ja pippurilla. Suurusta maizenalla jonka olet sekoittanut vesitilkkaan.
3. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Sekoita osterikastike, sambal oelek ja seesaminsiemenet marinadiksi. Ruskista porsaanseläke kokonaisena voissa joka puolelta. Penslaa liha marinadilla, ripottele päälle mustapippuria ja paista uunissa n. 20 minuuttia kunnes sisälämpötila on 65 astetta. Anna lihan levätä 5 minuuttia. Viipaloi liha ja tarjoile kastikkeen sekä kurkkuraidan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka