Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kolmenlaiset koristelukeksit: Mallan miljonäärikeksit

Eps.9.Koristellut keksit.MALLA
Julkaistu 23.11.2017 07:12

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden yhdeksännessä jaksossa leivottiin erilaisia keksejä. Tässä Mallan herkulliset versiot!

Ainekset

  • 90g vehnäjauhoja
  • 65g voita pieninä paloina
  • 2rkl fariinisokeri pohjaan
  • 30g voita
  • 2rkl fariinisokeri täytteeseen
  • 200g kondensoitua maitoa
  • 75g maitosuklaata
  • 75g valkoista suklaata

Pikkupotkuinen hasselpähkinäkeksi

  • 30g paahdettua hasselpähkinää
  • 50g hienoa sokeria
  • 30g vähäsuolainen voi
  • 2,5tl leivontakaakaojauhe
  • 1,5rkl kuohukermaa
  • 1rkl rommia
  • 1 iso munanavalkuainen
  • 25g vehnäjauhoja
  • 2mm chilijauhe
  • 100g tummaa suklaata
  • 150g hasselpähkinärouhetta

Kukkaiset keksit

  • 63g voita
  • 0,75dl sokeria
  • 0,5 muna
  • 0,5tl vaniljauutetta
  • 2dl vehnäjauhoja
  • pikeeriä (ohje ja määrät alla)
  • pastavärejä (valkoinen, punainen, keltainen, vihreä)
  • 50g valkoista sokerimassaa
  • helmenvärisiä sokerihelmiä

Pipareiden ääriviivat ja koristelu

  • 1 valkuainen
  • 3,5 dl tomusokeria
  • muutama tippa sitruunanmehua, teelusikan kärjellinen viinikiveä

Täyttöpikeeri

  • 1 valkuainen
  • n. 2 1/2 dl-3 dl tomusokeria
  • muutama tippa sitruunanmehua, teelusikan kärjellinen viinikiveä

Tarvikkeet

  • Pursotuspusseja
  • erilaisia tylloja, tärkein että on monta kappaletta halk 1mm ja 2mm tylloja
  • palettiveitsi
  • foliota
  • pieni neliön muotoinen irtopohjavuoka, reuna n 15cm
  • hammastikkuja
  • Pieniä kukkamuotteja sokerimassalle (halk 0,5cm ja 1cm)
  • Sokerihelmiä
  • Sokerimassaa
  • Pastavärejä
  • Piparimuotteja, erilaisia ja erikokoisia. Ainakin pyöreä (5-7cm) ja sydän (pieni, n.3cm)
  • Koristelutyökaluja, esim muovinen pieni lasta, kynä jne.

Valmistusohje

1. Neliön muotoinen pieni irtopohjavuoka (sivu 15cm) voidellaan. Nypi jauhot, rasva ja sokeri taikinaksi. Laita pohjalle ja pistele haarukalla. Paista 190˚C n 20min. Jäähdytä.

2. Laita voi, sokeri ja maitotiiviste kattilaan kuumenna kiehumispisteeseen. Keitä 4-5min ja kaada jäähtyneen pohjan päälle, jäähdytä.

3. Sulata suklaa ja levitä nopeasti päällimmäiseksi. Koristele valkopisaroin jotka levitätä hammastikulla syämiksi. Ota pienillä sydänmuotilla keksejä.

Pikkupotkuinen hasselpähkinäkeksi:

1. Hienonna hasselpähkinät sokerin kanssa. Pehmennä voi ja sekoita siihen pähkinäseos, kaakao, kerma, rommi ja chili. Lisää valkuainen ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi jauhot joukkoon ja kääntele sekaisin.

2. Levitä ohuen ohut kerros taikinaa leivinpaperille. Paista 220˚C n. 5 min. Nosta palettiveitsellä irti ja muotoile haluamaasi muotoon nopeasti. Voit tehdä pitkiä keksejä ja muotoilla spiraaleja puukauhan/folion/muun muotin ympärille. Voit tehdä isoja pyöreitä ja muotoilla koreja muotin päälle, vain mielikuvistus rajana.

3. Koristele tekemällä sulasta suklaasta raita johon asettelet hasselpähkinärouheen. Dippaa toinen pää sulaan suklaaseen ja sitten pähkinärouheeseen. Dippaa toinen pää pelkkään suklaaseen ja anna kuivua. Halustessasi voit vielä koristella sulalla suklaalla kiehkuroita.

Kukkaiset keksit:

1. Sekoita keskenään voi ja sokeri. Lisää muna ja vanilja. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kääri taikina kelmuun ja jäähdytä. Kauli taikinasta n. 3mm paksuinen levy hyvin jauhotetulla alustalla. Ota haluamasi muotoisia keksejä keksimuotilla. Paista 180˚C 8-15min koosta riippuen.

2. Kauli sokerimassalevy ohuksi ja ota muotilla pienen pieniä kukkasia (voit myös värjätä sokerimassa halutessasi). Aseta kukat kuivumaan alustalle ja seta pikeerillä keskelle pieni helmi. Valmista pikeerit ohjeen mukaan. Värjää osa pikeeristä valitsemillasi väreillä. Voit tehdä kekseihin erilaisia kuvioita pikeereillä sekä värittää kuviot täyttöpikeerillä. Liimaa kukat pikeerin avulla kekseihin. Voit myös kinnittää suoraan kekseihin pikeerillä sokerihelmiä.

Täyttöpikeeri:

Vispaa kaikki aineet sekaisin, värjää tarpeen mukaan ja siirrä pursotuspusseihin.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit