1. Neliön muotoinen pieni irtopohjavuoka (sivu 15cm) voidellaan. Nypi jauhot, rasva ja sokeri taikinaksi. Laita pohjalle ja pistele haarukalla. Paista 190˚C n 20min. Jäähdytä.
2. Laita voi, sokeri ja maitotiiviste kattilaan kuumenna kiehumispisteeseen. Keitä 4-5min ja kaada jäähtyneen pohjan päälle, jäähdytä.
3. Sulata suklaa ja levitä nopeasti päällimmäiseksi. Koristele valkopisaroin jotka levitätä hammastikulla syämiksi. Ota pienillä sydänmuotilla keksejä.
Pikkupotkuinen hasselpähkinäkeksi:
1. Hienonna hasselpähkinät sokerin kanssa. Pehmennä voi ja sekoita siihen pähkinäseos, kaakao, kerma, rommi ja chili. Lisää valkuainen ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi jauhot joukkoon ja kääntele sekaisin.
2. Levitä ohuen ohut kerros taikinaa leivinpaperille. Paista 220˚C n. 5 min. Nosta palettiveitsellä irti ja muotoile haluamaasi muotoon nopeasti. Voit tehdä pitkiä keksejä ja muotoilla spiraaleja puukauhan/folion/muun muotin ympärille. Voit tehdä isoja pyöreitä ja muotoilla koreja muotin päälle, vain mielikuvistus rajana.
3. Koristele tekemällä sulasta suklaasta raita johon asettelet hasselpähkinärouheen. Dippaa toinen pää sulaan suklaaseen ja sitten pähkinärouheeseen. Dippaa toinen pää pelkkään suklaaseen ja anna kuivua. Halustessasi voit vielä koristella sulalla suklaalla kiehkuroita.
Kukkaiset keksit:
1. Sekoita keskenään voi ja sokeri. Lisää muna ja vanilja. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kääri taikina kelmuun ja jäähdytä. Kauli taikinasta n. 3mm paksuinen levy hyvin jauhotetulla alustalla. Ota haluamasi muotoisia keksejä keksimuotilla. Paista 180˚C 8-15min koosta riippuen.
2. Kauli sokerimassalevy ohuksi ja ota muotilla pienen pieniä kukkasia (voit myös värjätä sokerimassa halutessasi). Aseta kukat kuivumaan alustalle ja seta pikeerillä keskelle pieni helmi. Valmista pikeerit ohjeen mukaan. Värjää osa pikeeristä valitsemillasi väreillä. Voit tehdä kekseihin erilaisia kuvioita pikeereillä sekä värittää kuviot täyttöpikeerillä. Liimaa kukat pikeerin avulla kekseihin. Voit myös kinnittää suoraan kekseihin pikeerillä sokerihelmiä.
Täyttöpikeeri:
Vispaa kaikki aineet sekaisin, värjää tarpeen mukaan ja siirrä pursotuspusseihin.