Viinimarinoitua etuselkää
Valmista grillillä tai uunissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle-viidelle
- noin 800 g mureutettua naudan etuselkää
Marinadi
- 1 dl valkoviiniä
- 1 dl rapsiöljyä
- 1 rkl kiinalaista soijaa
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- 1 tl suolaa
- 2 maustemittaa mustapippuria
- ½ rkl paprikajauhetta
Salaatti
- 1 suikaloitu jäävuorisalaatinkerä
- 2 kuutioitua paprikaa
- 2 dl ranskankermaa
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- mustapippuria
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita liha kestävään muovipussiin, sekoita marinadi ja lisää pussiin. Solmi pussi kiinni, laita jääkaappiin 5-6 tunniksi.
2. Valuta liha. Jos paistat lihan uunissa, pistä siihen paistolämpömittari. Laita liha uunivuokaan ja paista kunnes sisälämpötila on n. 65 astetta. Ulkogrillillä liha vaatii vähintään 20 minuuttia molemmin puolin, mutta kääntele sitä muutaman kerran. Kokeile tikulla milloin liha tuntuu kypsältä.
3. Laita salaattia kulhon pohjalle, sekoita muut ainekset kastikkeeksi ja lisää kulhoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka