Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Härkä-carpaccio

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 500 g tuoretta härän sisäfileetä
  • 2rkl oliiviöljyä
  • gourmet-suolaa tai merisuolaa myllystä
  • mustapippuria myllystä
  • 1 ruukku rucolaa ja/tai mangoldinversoja

Dijonkastike

  • 3/4 dl majoneesia
  • 1/2 sitruuna
  • 1,5 tl kokojyvä dijon-sinappia
  • 1 rkl raastettua parmesan-juustoa
  • muutama tippa worschester-kastiketta
  • hieman suolaa

Valmistusohje

Poista fileestä kalvot terävällä veitsellä. Kääri filee tiukasti kelmuun ja laita se pakkaseen noin tunniksi. Kun filee on hieman kohmea, se on helpompi leikata ohuiksi siivuiksi. Leikkaa fileestä mahdollisimman ohuita siivuja ja asettele ne suoraan lautasen pohjalle. Laita pala kelmua leikattujen siivujen päälle ja painele carpaccio mahdollisimman ohuesti lautaselle. Poista kelmut ja pirskota päälle hieman oliiviöljyä. Mausta carpaccio suolalla ja mustapippurilla. Koristele carpaccio rucola-salaatilla ja pursota päälle dijon-kreemiä.

Mausta majoneesi sitruunanmehulla ja lisää joukkoon kaikki loputkin raaka-aineet. Sekoita hyvin ja laita kastike pursotin pussiin tai lusikoi kastiketta hieman suoraan carpaccion päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Carpaccio