Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marinadi naudan- ja lampaanlihalle

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä marinadi on hyvä olla käsillä, kun haluaa valmistaa lihaa, joka ei ole niin mureaa.

Yksi annos

  • 2 porkkanaa suikaleina
  • 1 iso sipuli lohkoina
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 dl valko- tai punaviiniä
  • 1 dl viinietikkaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl kiinalaista soijaa
  • muutama oksa persiljaa
  • 2 laakerinlehteä
  • ½ rkl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Pane lihaa kulhoon ja vihannekset sen ympärille. Sekoita marinadin muut ainekset ja kaada päälle. Pane kulho jääkaappiin vuorokaudeksi ja kääntele useita kertoja sinä aikana.

2. Ota liha marinadista, kuiva se ja paista uunissa tai padassa.

Tuoreimmat aiheesta

Marinadi