Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Carpaccio tortillakoristeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Carpaccio tehdään häränfileestä ja on yksinkertaista ja helppoa valmistaa. Muista kuitenkin pakastaa liha vuorokautta ennen valmistuspäivää. Friteerattu tortilla on hauska ja koristeellinen lisäke.

Neljälle

  • 200 g häränfileetä palana
  • 1 valmis tortillapohja
  • öljyä friteeraamiseen
  • 4 pientä oksaa machesalaattia

Kastike

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • tuoreita basilikanlehtiä

Valmistusohje

1. Puhdista lihasta mahdolliset kalvot ja suonet ja pane se pakastimeen vähintään vuorokaudeksi. Anna sen sitten sulaa hieman, jolloin siitä pystyy leikkaamaan paperinohuita viipaleita.

2. Kastike: Hienonna basilikanlehdet erittäin hienoiksi. Sekoita keskenään oliiviöljy ja puristettu sitruunamehu, suola ja pippuri ja lisää joukkoon basilikasilppu sekoittaen.

3. Leikkaa tortillapohja suikaleiksi ja friteeraa (keitä) niitä 190-asteisessa öljyssä noin 7 sekuntia. Nosta suikaleet öljystä ja valuta talouspaperilla.

4. Tipauta muutama tippa kastiketta neljälle asetille. Asettele sen jälkeen lautasille lihaviipaleet hieman limittäin, koristele machesalaatilla ja tortillasuikaleilla. Nosta pöytään annosten lisäksi myös suola- ja pippurimylly sekä kastikeastia, jolloin kukin ruokailija saa itse maustaa annoksensa makunsa mukaan.

Tuoreimmat aiheesta

Carpaccio