Carpaccio tortillakoristeella
Carpaccio tehdään häränfileestä ja on yksinkertaista ja helppoa valmistaa. Muista kuitenkin pakastaa liha vuorokautta ennen valmistuspäivää. Friteerattu tortilla on hauska ja koristeellinen lisäke.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 200 g häränfileetä palana
- 1 valmis tortillapohja
- öljyä friteeraamiseen
- 4 pientä oksaa machesalaattia
Kastike
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta valkopippuria
- tuoreita basilikanlehtiä
Valmistusohje
1. Puhdista lihasta mahdolliset kalvot ja suonet ja pane se pakastimeen vähintään vuorokaudeksi. Anna sen sitten sulaa hieman, jolloin siitä pystyy leikkaamaan paperinohuita viipaleita.
2. Kastike: Hienonna basilikanlehdet erittäin hienoiksi. Sekoita keskenään oliiviöljy ja puristettu sitruunamehu, suola ja pippuri ja lisää joukkoon basilikasilppu sekoittaen.
3. Leikkaa tortillapohja suikaleiksi ja friteeraa (keitä) niitä 190-asteisessa öljyssä noin 7 sekuntia. Nosta suikaleet öljystä ja valuta talouspaperilla.
4. Tipauta muutama tippa kastiketta neljälle asetille. Asettele sen jälkeen lautasille lihaviipaleet hieman limittäin, koristele machesalaatilla ja tortillasuikaleilla. Nosta pöytään annosten lisäksi myös suola- ja pippurimylly sekä kastikeastia, jolloin kukin ruokailija saa itse maustaa annoksensa makunsa mukaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka