Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Graavattu häränfilee ja vuohenjuustokreemi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Erittäin arvostettu kutsujen ruoka, joka riittää monelle. Ellet halua vuohenjuustokreemiä, voit tarjota hovimestarinsoosia.

8-10 hengelle

  • 500 g häränfileetä
  • 1 dl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ rkl rouhittua mustapippuria
  • ½ rkl rouhittua valkopippuria
  • 1 rkl kirveliä
  • 1 nippu persiljaa silputtuna

Kreemi

  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 100 g vuohenjuustoa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita suola, sokeri ja mausteet. Hiero ja taputtele seos lihaan. Laita persiljasilppu astiaan ja liha päälle. Peitä astia ja pane jääkaappiin viideksi vuorokaudeksi.

2. Kääntele lihaa pari kertaa päivässä, jotta liemi tulee tasaisesti joka puolelle.

3. Ota liha esiin ja raaputa mausteet pois. Viipaloi liha paperinohuiksi siivuiksi, helpoimmin, jos ensin pakastaa lihan kevyesti. Sekoita vuohenjuustokreemin ainekset ja tarjoile lihan kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Carpaccio